O mancare buna de tot, sanatoasa si usoara.Cu siguranta farfuriile vor ramane curate dupa ce mancati...
Curatam bine ficateii , ii spalam si ii punem sa se stoarca bine intr-o strecuratoare.
Curatam cartofii ii spalam apoi ii stergem cu un prosop si ii taiem apoi felii subtiri.
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-o cratita Delimano punem doi-trei stopi de ulei si acoperim fundul vasului cu un strat de patrunjel tocat.Asezam apoi rondelele de cartofi sarate in vas, punand deasupra alt patrunjel tocat. Acoperim vasul si il...uitam cam 10-15 minute , la foc mic pe aragaz.Apoi amestecam cartofii sa se faca toti cu patrunjel, gustam si daca mai este nevoie adaugam sare si patrunjel.Ii mai....uitam 10 minute pe foc si apoi ii punem deoparte ca sunt gata.
Ceapa curatata si taiata julien o punem intr-o tigaita Delimano( fara ulei) pina devine sticloasa.Din cand in cand mai invartim in ea.Cand e gata si ceapa, o lasam deoparte.
Preparam maioneza pe care o amestecam cu smantana, o lingurita mustar, pulberea de usturoi, iaurtul si sarea.
Castravetele curatat il dam prin presa de usturoi si adaugam si mararul verde tocat.Sosul este gata.
Ficateii bine scursi ii punem intr-o craticioara Delimano cu 2-3 picaturi de ulei.Ii lasam la foc mic 5 minute sa se caleasca pe o partea apoi ii intoarcem pe cealalta parte tot 5 minute pina sunt rumeni.
Servim ficateii pusi pe o farfurie alaturi de cartofii cu patrunjel.Peste ficatei punem soteul de ceapa si un polonic mic cu sos.
Pofta mare !