Un pranz rapid si bun pentru iubitorii ficateilor de pui!
Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa.
Ceapa se curata apoi se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa. Se lasa usor sa se caleasca. Se pune putina sare si 2 lg apa fierbinte si se lasa sa fiarba putin. Se pun ficateii scursi de apa si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pe toate partile pana devin albi. Se toarna apa fierbinte, amestecul de legume, usturoiul taiat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca bine apoi se lasa sa fiarba 5-7 minute sub capac.
Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa sau se lasa sa mai scada din sos, asta dupa preferinte. Se stinge focul si se presara patreunjelul taiat marunt. Se acopera si se lasa 5 minute dupa care se poate servi. cu mamaliguta sau ca atare.
Pofta buna!
1
Daca preparati si o mamaliguta, se poate pune peste ficatei un polonic de apa cu malai (sir de mamaliga) inainte de a incepe sa se ingroase. Acest lucru va da consistenta sosului.
2
Se pot lasa ficateii intregi, nu este obligatoriu a se taia bucati mai mici.