Desert prajitura cu morcovi si nuci

de CameliaR in Prajituri, 20 Feb 2019 | 14949 vizualizari

 

Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 150 g zahar alb
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g nuci maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci:

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel. 

Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm  cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.

Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu inghetata sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)