Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara

de Retete_gustoase in Dulciuri, 27 Iun 2024 | 520 vizualizari

 

Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara, perfecta pentru intreaga familie.
Daca se anunta musafiri, incearca aceasta reteta si vei primi laude din partea tuturor. Nici nu iti vine sa crezi cat de usor se face si cat de repede. 
Pentru acest Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara ai nevoie de urmatoarele ingrediente: inghetata, zmeura, frisca si fructe.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara:
  • 1 foaie pandispan din comert
  • 500 gr inghetata ciocolata din comert (de calitate)
  • 500 gr inghetata vanilie din comert (de calitate)
  • 200 gr zmeura proaspata
  • 1 lg zahar pudra
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 80 gr zahar pudra
  • fructe de padure
  • bomboane decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara:

Cum se prepara Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara:

Scoate inghetata de ciocolata din congelator si las-o sa se inmoaie usor (aproximativ 5-10 minute). Poti amesteca usor prin ea cu o spatula. Poti aromatiza dupa preferinte (rom, menta, etc)

Foloseste o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu pereti detasabili si foloseste o folie de acetat in interior. Asaza foaia de pandispan si da tava cateva minute la congelator.

Intinde inghetata de ciocolata peste baza de pandispan, netezind suprafata cu o spatula.

Pune tava la congelator pentru a lasa stratul de ciocolata sa se intareasca (aproximativ 30 de minute).

Scoate inghetata de vanilie din congelator si las-o la fel sa se inmoaie putin.

Intre timp, spala si curata zmeura de impuritati, apoi paseaz- fin cu ajutorul unui blender. Adauga o lingura de zahar. Strecoara piureul obtinut si amesteca-l in inghetata de vanilie. Poti pastra si fructe intregi prin compozitie. 

Intinde inghetata de zmeura peste stratul de ciocolata, netezind suprafata cu o spatula.

Pune tava inapoi la congelator pentru a lasa tortul sa se intareasca complet (cel putin 2 ore).

Bate smantana cu zaharul pudra pana devine ferma.

Decoreaza tortul cu frisca, zmeura proaspata, capsuni, fulgi de ciocolata, etc, apoi pune-l la congelator pana in momentul servirii.

Scoate tortul din congelator cu 10-15 minute inainte de a-l servi pentru a se inmuia putin.

Taie tortul cu un cutit ascutit si serveste-l imediat.

Acest tort de inghetata cu ciocolata si zmeura va fi un deliciu racoritor pentru toti cei care il vor gusta!

TIPS-URI

1

Poti prepara inghetata in casa sau poti folosi inghetata de calitate din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu mac