Cheesecake cu unt de arahide si banane

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7179 vizualizari

 

Dupa reteta lui Cristi Roman, o aveam trecuta la favorite de muuult si acum i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti cu unt
  • 100 g unt topit
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 150 g unt de arahide
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 20 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de arahide si banane:

Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.

Se amesteca la robot branza dulce cu mascarpone, ouale, zaharul, untul de arahide si vanilia. Se mixeaza bine pana amestecul devine cremos. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor deasupra.

Se scoate tava si se lasa la racit 15- 20 de minute. Se taie bananele rondele putin pe diagonala si se asaza deasupra cheesecake-ului. Se pregateste toppingul. Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu frisca si untul, amestecand usor. Se toarna apoi peste banane si se lasa la racit. Cand cheesecake-ul este rece se pune la frigider 2-3 ore inainte de a se taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craciunita