Clatite pufoase reteta Acestea sunt cele mai bune clatite pufoase vegane si fara gluten pe care le-am incercat! De fapt, daca stau mai bine sa ma gandesc, sunt cele mai bune clatite pufoase, punct! Faptul ca sunt vegane, fara gluten si fara zahar este bonus!
Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor.
Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal. De acum incolo se procedeaza exact ca la clatitele clasice. Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite. Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta.
In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp. Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru. Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta.
Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie. Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit.
Poti folosi ce toppinguri doresti: ciocolata, fructe, crema de vanilie sau dulceata!