Cred ca limitele in ceea ce priveste pregatirea unui desert fara zaharul cel de toate zilele, au fost depasite si ne putem bucura de gust si savoare si fara el.
Stiu ca unele persoane sunt fani inraiti ai zaharului alb sau rafinat, dar iata ca exista viata si fara el. Mai ales cand regimul alimentar nu iti permite.
Astazi va impartasesc varianta mea de flan sau crema caramel la care am folosit Green Sugar Gold. Pentru scepticii momentului, spun ca acest indulcitor contine un sirop de mar care ii da culoare si aroma, iar desertul pregatit cu el a iesit perfect.
Nu va ramane decat sa incercati si sa va convingeti
Se pregatesc 2 vase rotunde pentru copt (diametru 13 cm. Intr-un vas mic, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul. Acum trebuie sa va miscati repede, intocmai ca la reteta obisnuita. Se tapeteaza repede peretii formelor de copt cu lichidul fierbinte, apoi se lasa deoparte. Se porneste cuptorul, la 160 grade C. Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare si indulcitorul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Aceasta compozitie se tranfera in formele tapetate cu caramel. Se asaza intr-o tava, se toarna 500 ml apa. Tava se pune in cuptor si se lasa la copt, aproximativ 50 minute, pana se rumeneste frumos crema. Odata coapta, se lasa sa se raceasca, abia apoi se depoziteaza la rece pana a doua zi. In momentul servirii, se pudreaza cu putina ciocolata calda cu scortisoara. Este absolut delicioasa, parfumata, aromata, cremoasa, dar mai presus de toate.... dietetica!