Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

de Panacris in Ciorbe, 6 Aug 2013 | 6495 vizualizari

 

Testul de anduranță a continuat chiar dacă s-a terminat concursul!;) Cât mai pot, supun oala minunată le teste;)

 

INGREDIENTE

  • carne de vită cca. 400 g.,
  • legume pentru borș românesc congelate cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • borș Magic 2 linguri,
  • verdeață ( pătrunjel, leuștean și coriandru) cca. 2 linguri,
  • iaurt grecesc cca. 4 linguri,
  • ouă 2 bucați.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter:

Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;) 

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin odată pe săptămână acest tip de carne roşie. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc (exceptând cotletul), specialiştii spun că are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Are fier, situându-se pe locul trei în topul produselor care conţin această subtanţă minerală, după cereale şi seminţe. De asemenea, este cea mai bună sursă de vitamina B12, vitamina B6 Niacina şi Riboflavin, având, totodată, şi un conţinut ridicat de creatină, substanţă care ajută la dezvoltarea corespunzătoare a sistemului muscular. Nu lipsesc nici minerale ca zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat, substanţe foarte importante pentru organism.

Se pune carnea de vită la fiert, cca. 15  minute, acoperit, apoi se aruncă apa, se spală carnea și se pune cu apă curată din nou la fiert (se pune cca. 1000 ml apă, atenție când se gătește în minunatul vasul Zepter nu există evaporare).  După ce se ajunge la punctul de fierbere, se adaugă legumele congelate, se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul Termocontrolului, ajunge, la jumătate zonei verzi, se ridică capacul se asezonează de sare, apoi se acoperă și se oprește focul.(Ciorba continuă să se prepare chiar dacaă focul este oprit, asta datorită căldurii acumulate la baza vasului).
După cca.  jumătate de oră se dă din nou drumul la foc, se  adaugă cele 2 linguri de borș Magic și  verdeața tocată mărunt.  Apoi se dă un clocot, se oprește focul, se lasă aproximativ 10 minute să se “linisteașcă” și se  drege ciorba cu două gălbenușuri amestecate cu iaurt. Se servește fierbinte cu ardei iute;) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lorra 1

07.08.2013, 09:14

Rocsi 1

07.08.2013, 11:59

Buna ciorba

babi5 1

21.08.2013, 13:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca