Ciorba de perisoare cu os afumat

de katty in Ciorbe, 20 Ian 2017 | 5024 vizualizari

 

De o vreme incoace, tot salivez la ciorbele Mihaelei. Ba cu carnati afumati, ba cu perisoare si zeama de varza. Oricum, eu sunt fan ciorba, asa ca am zis sa fac o combinatie intre perisoare si afumatura. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat
  • 400 gr carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina
  • o mana varza acra tocata
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • 200 ml bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu os afumat:

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie.
Curatam legumele, ceapa o tocam fin, iar morcovul si telina le taiem cubulete. In uleiul incins, punem morcovii, apoi telina si ultima data, ceapa si le lasam sa se inmoaie usor. Stingem cu zeama  in care a fiert osul afumat si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp, amestecam carnea tocata cu orezul, sare, piper negru macinat si ou. Formam cu mana umeda perisoare mici pe care le punem  in zeama cu legume. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de gogosari, varza acra ,bulionul si carnea pe care am scos-o  de pe os si mai fierbem 10 minute.

Separat, fierbem zeama de varza pana la primele clocote si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul, eventual apa, daca mai este nevoie. Dam cateva clocote si oprim focul.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte si naut cu afumatura