o ciorba lejera de vara ,se poate folosi un ciolan intreg,mie imi ramasese o jumatate si a fost suficient
Ciolanul afumat se pune in apa rece la fiert,pentru circa 30-40 minute.
Morcovul il taiem rondele,ceapa verde o tocam marunt,ardeiul kapia cubulete si le calim in uleiul de masline.
Legumele calite se pun in oala de ciorba,iar ciolanul il scoatem si il taiem bucati mici si le punem inapoi in oala.
Varza se da pe razatoarea mare se lasa intr-un castron,frecata cu sare cateva minute.
Se stoarce varza de zeama si se pune in oala de ciorba,adaugand si condimentele,tarhonul,buchetelele taiate de broccoli si rosia taiata cuburi.
Se lasa la foc mic sa fiarba.
Cand e gata se opreste focul,se amesteca smantana ,impreuna cu cate 1 polonic de ciorba(pentru a nu se branzii),se repeta proceduraa,se amesteca bine si se toarna compozitia in ciorba.
1
Se presara patrunjel proaspat