Ciorba de miel cu sos de rosii

de oanapl in Ciorbe, 26 Apr 2022 | 4761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 1 morcov
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 bucată țelină
  • 1 păstârnac
  • ½ dovlecel
  • 4 linguri oțet de mere
  • 200g roșii în sos
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • smântână (opțional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu sos de rosii:

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa.
Între timp se curăță, se spală și se toacă ceapa, ardeiul, morcovul și dovlecelul. Păstârnacul și țelina le pun întregi și le scot la sfârșit(sau tai țelina cubulețe și o adaug în ciorbă).
Se pun 2 l de apă într-o oală largă și se adaugă în oală, legumele și carnea de miel. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Se desface capul de miel fiert și se scoate creierul și limba mielului. Se feliează limba și se adaugă în ciorbă.

Se pasează roșiile și se adaugă. Se pune sare și piper, după gust. Se mai lasă să clocotească 5 minute. 
La sfârșit se pune leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

Opțional se servește cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]