Caltabos a la Costi

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 27 Dec 2016 | 7811 vizualizari

 

Am furat reteta sotului :P si o postez eu. Eu una nu ma dau in vant dupa caltabos, dar anul acesta l-a facut altfel decat de obicei si a iesit absolut delicios. Merita incercata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 200 gr slanina de porc
  • o ceasca de orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • mate de porc mai groase
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • covrigei pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos a la Costi:

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam. Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam. Potrivim gustul de sare, piper si cimbru. Umplem matele cu compozitia de carne si le legam la capete. Asezam caltabosii intr-o oala, acoperim cu apa, punem frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora. Cand sunt fierti caltabosii adaugam in oala covrigei si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem caltabosii si ii punem la scurs. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Covrigeii fierti in zeama de la caltabosi sunt deosebit de gustosi.

2

Inainte sa ii punem la fiert caltabosii trebuie intepati din loc in loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos a la Costi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba de Moldova