Toba de casa

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 34205 vizualizari

 

E printre preparatele nelipsite de la masa de Craciun,ca de aia suntem romani,sa mancam romaneste.....

 

INGREDIENTE

  • rinichi 6
  • inima 3
  • urechi de porc 6
  • capatana de porc 1
  • limba 1
  • burta si basica de la porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Pentru ca am facut mai multa, sa impartim, cu mama, cu surorile, am mai cumparat organe, fata de cele ale porcului sacrificat.

Se pun organele la fiert intr-un tuci mare, se adauga si sare. Din cand in cand se ia spuma formata. Se lasa sa fiarba pana incepe sa cada carnea si soriciul de pe capatana. Dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit, de preferat pana a doua zi (noi asa am facut, adica mama, ca eu am participat la taiat si umplut). Apa in care au fiert nu se arunca, se lasa la racit si cand s-a racit se aduna grasimea de deasupra, ramanand gelatina formata. Racite, organele se taie in bucatele potrivite, se condimenteaza, se adauga din gelatina in care au fiert, aici ne dam seama cat sa adaugam, dupa ce omogenizam amestecul, se simte la mana daca mai este nevoie, sa fie o umplutura nu foarte intepenita.

Apoi trecem sa umplem stomacul, vezica si cecul porcului, dupa ce au fost curatate bine. Se umplu in asa fel incat sa nu plesneasca la fiert. Se cos partile pe unde am umplut, se pune tuciul pe foc cu restul de zeama ramasa, se aseaza tobele si se lasa la fiert cca 1 ora la foc domol. Se scot se aseaza pe fund si deasupra se pun greutati ca sa se preseze, apoi se dau la fum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa