A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba cu sir de porc

Postat de: Bunica in Ciorbe

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea

Ciorba de crap cu legume si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea

Friptura de porc cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea

Berbecut cu cartofi la tava

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere ....Citeste continuarea

Salata de paste tricolore cu...

Postat de: panacris in Paste

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...Citeste continuarea

Paine turist

Postat de: ancutsa in Piine

  Aluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu...Citeste continuarea

Salata de conopida cu iaurt, morcov...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu . Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei . Intr-un cuvant nu va veti balona...Citeste continuarea

Tafelspitz vienez

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu Camembert si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano....Citeste continuarea

Sandvis cald cu cascaval, spanac si...

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Pregateste ciupercile pleurotus pentru fript: spalate, curatate bine, usuca-le cu un prosop. Incinge tigaia gratar, adauga untul, cateii de usturoi taiati felii, apoi ciupercile intregi sau...Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de rosiii,...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea

Crema de ton cu iaurt si ardei

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Ceapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul...Citeste continuarea

Desert briose dantelate cu lamaie,...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de...Citeste continuarea

Desert cuib de viespi cu nuca si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...Citeste continuarea

Jumari cu varza acra, in sos de...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Curățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place. Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și...Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Torturi

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi cu branza si oua

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem  bine cu unt un vas care poate merge la cuptor....Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si crema...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Pentru inceput curatam  merele,  le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere.  ...Citeste continuarea

Desert creme Brulee

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pus galbenusurile  si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana  si...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu cacao

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam  bine. Intr-un castron punem  faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem...Citeste continuarea

Tocanita de vita cu galuste de...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati carnea de vita si o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Curatati ceapa, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete. Morcovul decojit il...Citeste continuarea

Desert coji de rulouri, umplute cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu legume...

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete....Citeste continuarea

Tocanita cu carne de porc, mazare...

Postat de: katty in Porc

Cum se prepara Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi, o reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa: Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit...Citeste continuarea

Piftie de aripi de curcan

Postat de: katty in Curcan

Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul...Citeste continuarea

Dulceata de gutui confiate

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

   Se curata de puf gutuile, se spala si se curata de cotoare. Pe urma taiem gutuile in felii subtiri. Ca sa nu se oxideze prea mult, se stropesc fructele taiate cu zeama...Citeste continuarea

Desert tort Paul

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao...Citeste continuarea

Supa de legume cu paste litere

Postat de: Constelatialeu in Supe

Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...Citeste continuarea

Fleica de porc umpluta

Postat de: panacris in Porc

Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se...Citeste continuarea

Piept de porc la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Ungeti carnea peste tot cu sosul barbecue. Puneti-o intr-un vas cocota pentru cuptor. Curatati ceapa si usturoiul.  Tocati-le marunt si puneti-le peste carne. Presarati cimbru, piper...Citeste continuarea

Desert gratin de mere cu nuca de cocos

Postat de: ctlina in Prajituri

Curatati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C....Citeste continuarea

Desert tort cu pandispan si jeleu...

Postat de: ctlina in Torturi

Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu unt si untura

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul,...Citeste continuarea

Painici cu seminte de floarea soarelui

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel.  Putin lichid  se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar.  Se acopera...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza...

Postat de: panacris in Prajituri

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...Citeste continuarea

Slanina cu usturoi si boia, fiarta...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Bucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata ....Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...Citeste continuarea

Tocana taraneasca

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am pus aripioarele la prajit, cat sa se rumeneasca putin, ele se mai gatesc si in cuptor. Mi-am pregatit ceapa, am curatat-o , splat-o si taiat-o marunt. Ardeiul l-am lasat sa se...Citeste continuarea

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...Citeste continuarea

Desert Numai trei

Postat de: Bunica in Dulciuri

Intr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul. Mixeaza pana obtii o bezea ferma....Citeste continuarea

Desert tort cu mousse caise si...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu untura si unt

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de...Citeste continuarea

Fusili tricolore bolognese

Postat de: katty in Fusilli

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...Citeste continuarea

Mancarica de curcan cu mazare verde...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]