Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 5 Mai 2021 | 5503 vizualizari

 

De curând am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉 Bineînțeles că m-a virusat Clementina, cu forma aia faină a ei! Așa  că m-am pus pe căutat și am găsit forme minunate, la prețuri cât de cât accesibile. Așa că am trecut la teste 😉Prima afost pasca de Paște la cald, dar dacă Cleme m-a provocat, am făcut loc și în congelator pentru acest fonfleu 😉 Așa că pot plasa această minunată prăjitură în colecție mea de "retete pascale" ediție 2021!  ;) N-a ieșit perfectă, dar a fost super delicioasă, undeva între un parfe și prăjitură înghețată! ;) Spor, răbdare și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Brânză de vaci 500 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Zahăr pudră 300 g,
  • Foi de gelatină 2 plicuri,
  • Zmeură cca. 350 g,
  • Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 200 g,
  • Zmeură congelată cca. 300 g,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Pișcoturi cca. 300 g,
  • Blat de pandișpan cu cacao cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si ciocolata:

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Pentru crema de bază am ales varianta scurtă 😉 Într-un vas adânc sau cel al mixerului din dotare se pune brânza de vaci, brânza mascarpone, smântâna și zahărul pudră, se mizxează energic, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă fină.

Crema de brânză se împarte în două boluri.

Gelatina se pune la hidratat în vase diferite cu puțină apă rece, cca. 2 linguri.cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Ciocolata se topește la Bain Marie, sau în cuptorul cu microunde cca. 2 minute la 800 watti si apoi se lasă la răcorit.

Sosul de zmeură împreună cu o parte de gelatin[ se pune într-unul din bolurile cu crema de brânză și se amestecă energic până ce se obține o cremă omogenă și consistentă.Crema de zmeură se toarnă în forma de silicon răcită și se pune la congeletor pentru minim 30 de minute.

Între timp se preparaă crema de brânză cu ciocolată, adică în cel de al doilea bol cu cremă de brânză se adaugă în fir subțire ciocolata topită și ușor răcorită, apoi gelatina la fel răcorită și se amestecă energic până ce se omogenizează. Atenție, dacă se întărește și ușor trece înspre îmbrânzire, puneți bolul pe BainMarie și amestecați până se drege crema.

După ce s-a răcit crema de zmeură se scoate din răcitor, se adaugă un strat de pișcoturi și apoi se toarnă crema de ciocolată, apoi se dă din nou la rece, congelator cca. 30 minute, frigider cca. 3 ore.

Înainte de servire se scoate prăjitura de la rece, se adaugă un blat de pandișpan subțire, ca și bază și apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă la  “încălzit!” cca. 30 minute, până la servire.

Prăjitura se ornează după gust și talent!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura