"Retete pascale"
Printre toate bucatele de pe masa de Paste, s-a strecurat si aceasta pasca delicioasa si aromata, fara zahar. Faptul ca am combinat branza cremoasa de vaci cu crema de vanilie bourbon, a fost o alegere perfecta! Aceasta minunatie ne va incanta papilele gustative in aceste zile! Nu va spun cum miroasea in bucatarie in timp ce se cocea!
Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia. Incorporati laptele treptat si framantati pana obtineti un aluat omogen. La final turnati untul topit si framantati circa 5 minute, pana untul este bine incorporat. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute, la loc cald.
Umplutura: Intr-un bol punem branza, ouale, crema de vanilie si indulcitorul. Mixam totul. Adaugam coaja rasa de lamaie, amidonul, vanilia si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. La final punem stafidele si amestecam cu o paleta. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul. Rupeti putin mai mult de jumatate din aluat. Intindeti o foaie potrivit de groasa. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm, asezati foaia de aluat. Turnati umplutura si o nivelati. Taiati surplusul de aluat de pe margine. Din aluatul ramas, formati 4 suluri lungi si subtiri. Impletiti cate doua si faceti o coronita pe marginea la pasca. Bateti spuma un ou si cu un penson ungeti pasca. O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!
Pofta buna!