Cotletul este preferatul meu, cand vine vorba de carnea de porc! Multi prefera ceafa, pentru ca iese mai suculenta, insa eu cum nu sunt fana grasime, prefer cotletul! De aceasta data am avut un cotlet de mangalita si am vrut sa fac ceva simplu din el, dar gustos! Daca tot aveam un vin alb desfacut, am zis ca merge perfect cu un sos de mustar si pot sa zic ca am facut o alegere grozava! Cotletul s-a patruns bine, a fost aromat, iar sosul l-a completat perfect! Ca si garnitura puteti opta pentru un orez, cartofi la cuptor sau piure, legume la gratar, salata... Este un preparat perfect pentru masa de sarbatori sau pentru o masa in familie.
Pentru sosul de mustar:
Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul de condimente pe toate partile. Il asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Morcovul curatat il taiati rondele, il puneti pe langa cotlet. Acoperiti cotletul cu staniol. Il introduceti in cuptorul incins la 200 grade, pentru o ora. Dupa acest timp, il dezveliti si il mai lasati 20 de minute, pana se rumeneste. Daca aveti functia grill la aragaz, o puteti folosi. Cand este gata, il scoateti din cuptor. Cat timp cotletul este in cuptor, pregatiti sosul de mustar. Ceapa curatata, o tocati marunt. Intr-o tigaie puneti uleiul si ceapa. Le innabusiti la foc mic 2-3 minute. Daca va place ceapa bine facuta, atunci picurati putina apa. Adaugati vinul, lasati sa fiarba 2-3 minute, la foc mic. Puneti mustarul, amestecati pana se dizolva complet, apoi incorporati smantana. Presarati sare si piper. Amestecati, lasati sa dea cateva clocote sosul, pana se ingroasa usor. Feliati cotletul, puneti sos deasupra si serviti. Pofta buna!