Desert Iepurasi dulci

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Mai 2021 | 2829 vizualizari

 

Retete pascale
M-am jucat cu fiica-mea in bucatarie si au iesit niste iepurasi tare dragalasi pentru masa de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 70 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • stafide pt ochi
  • un ou mic batut
  • putin zahra brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Iepurasi dulci:

In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul. 

Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa creasca timp de 10-15 minute. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna in bol si se porneste robotul. Se lasa sa framnate pana se omogenizeaza aluatul. Se adauga untul la temperatura camerei si taiat in bucatele mici. Se mai lasa sa se incorporeze tot untul si sa devina un aluat care nu se mai lipeste de peretii bolului.

Se lasa la loc caldut sa creasca timp de o ora.

Dupa ce a dospit, se ia aluatul si se framanta putin pe masa de lucru infainata, dandu-i form a unui sul. Se taie in felii egale apoi fiecare felie se taie in doua.

Se aplatizeaza fiecare bucata apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans si se modeleaza formand un snur. Se ia snurul si se roteste ca un melc, lasand o portiune libera, formand coada iepurasului. La celalalt snur, se petrec capetele unul peste celalalt si se formeaza capul si urechile. Se asaza cate o stafida in gaura formata, aceasta fiin pe post de ochi. Se lipesc cele doua, formand iepurasul. Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se continua cu restul aluatului. (a se vedea pozele).

Se bate oul bine si se adauga zaharul brun. Se amesteca din nou pana se topeste apoi se ung iepurasii. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile date data ies 12 iepurasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Iepurasi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri mofturoase