Retete pascale
M-am jucat cu fiica-mea in bucatarie si au iesit niste iepurasi tare dragalasi pentru masa de Paste!
In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul.
Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa creasca timp de 10-15 minute. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna in bol si se porneste robotul. Se lasa sa framnate pana se omogenizeaza aluatul. Se adauga untul la temperatura camerei si taiat in bucatele mici. Se mai lasa sa se incorporeze tot untul si sa devina un aluat care nu se mai lipeste de peretii bolului.
Se lasa la loc caldut sa creasca timp de o ora.
Dupa ce a dospit, se ia aluatul si se framanta putin pe masa de lucru infainata, dandu-i form a unui sul. Se taie in felii egale apoi fiecare felie se taie in doua.
Se aplatizeaza fiecare bucata apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans si se modeleaza formand un snur. Se ia snurul si se roteste ca un melc, lasand o portiune libera, formand coada iepurasului. La celalalt snur, se petrec capetele unul peste celalalt si se formeaza capul si urechile. Se asaza cate o stafida in gaura formata, aceasta fiin pe post de ochi. Se lipesc cele doua, formand iepurasul. Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se continua cu restul aluatului. (a se vedea pozele).
Se bate oul bine si se adauga zaharul brun. Se amesteca din nou pana se topeste apoi se ung iepurasii. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
1
Din cantitatile date data ies 12 iepurasi.