Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mai 2021 | 4118 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si se tripleaza
  • 150 g albus
  • 150 g zahar tos
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 1 lingura amidon cca 30 g
  • un praf de sare
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 200 g frisca batuta mai lejer
  • Crema de ciocolata alba si ness
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 4 lingurite de ness
  • 200 g frisca batuta mai lejer
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata:

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele prajite si taiate grosier. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, am intins bezeaua, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min, apoi am redus temperatura si am lasat usa intredeschisa la cuptor, bezeaua trebuie sa se usuce. Cand a fost coapta am scos-o din cuptor, am udat cu apa rece blatul de lucru, am asezat foaia de bezea si cu ajutorul unui cutit am desprins bezeaua de foaia de copt. Am lasat sa se raceasca bine. Am procedat la fel de inca doua ori. Am obtinut 3 foi de bezea. Eu le-am copt cu o zi inainte sa asamblez prajitura.

Frisca : Smantana pentru frisca ,rece de la frigider, am pus-o intr-un bol am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejera.

Crema de ciocolata neagra. Intr-un castron am pus mascarponele, zaharul si esenta de vanilie, am mixat bine, apoi am pus sa se topeasca ciocolata si am incorporat-o in crema de mascarpone, la final am adaugat 200 g frisca batuta lejer.

Crema de ciocolata alba cu ness .Intr-un castron am pus mascarponele cu zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat si ness-ul si am continuat sa mixez 2-3 min, dupa care am adaugat ciocolata topita si am mixat 2-3 min. La final am incorporat frisca batuta lejer.

 Asamblare : Am asezat prima foaie de bezea, am intins crema de ciocolata neagra ( am oprit putina pentru decor), am asezat a doua foaie de bezea, am intins crema de ciocolata alba si ness ( am oprit putin pentru decor), am asezat si ultima foaie de bezea, am presat putin sa se faca aderenta, am dat tava la rece cca 30 min, apoi am portionat-o apoi am ornat cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata