O friptura de miel delicosa si aromata. Carnea am tinuta 24 ore in marinada si a devenit minunata alaturi de amestec de legume facute la aburi si sparanghel gatit pe gratar cu putin ulei de masline ." retete pascale"
Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma.
Amestecam totul pana cand se dizolva sarea.
Eu am folosit pulpa superioara din spate pe care am curatat-o de grasime. Am pus pulpa in punga si peste ea am turnat marinada. Am inchis punga foarte bine si am distribuit marinada pe toata suprafata carnii,i-am facut un masaj strasnic. In urmatoarele 24 de ore carnea va sta in frigider. Din cand in cand mai trebuie rasucita punga ca marinata sa ajunga pe toata bucata de carne.
Dupa ce carnea s-a odihnit o scoatem din punga si o prajim pe toate partile pana se rumeneste intr-o tigaie sau tava care se poate introduce in cuptor.
Cand carnea este rumenita frumos o acoperim cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 200 grade pentru o ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare este bucata de carne si de cat de facuta va place sa o serviti (mai facuta sau mai in sange) .
Noi am servit carnea alaturi de amestec de legume gatite la aburi si stropite cu putin ulei de struguri si de sparanghel gatit pe gratar.
Va dorim pofta buna!