Friptura de miel

de anca_rm in Oaie, 12 Mai 2021 | 2668 vizualizari

 

O friptura de miel delicosa si aromata. Carnea am tinuta 24 ore in marinada si a devenit minunata alaturi de amestec de legume facute la aburi si sparanghel gatit pe gratar cu putin ulei de masline ." retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel (1,5kg )
  • 250 ml vin alb demisec
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • leustean
  • Extra:
  • o punga pentru vid , sau o punga care se poate inchide foarte bine
  • o bucata folie aluminiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma.

Amestecam totul pana cand se dizolva sarea.

Eu am folosit pulpa superioara din spate pe care am curatat-o de grasime. Am pus pulpa in punga si peste ea am turnat marinada. Am inchis punga foarte bine si am distribuit marinada pe toata suprafata carnii,i-am facut un masaj strasnic. In urmatoarele 24 de ore carnea va sta in frigider. Din cand in cand mai trebuie rasucita punga ca marinata sa ajunga pe toata  bucata de carne.

Dupa ce carnea s-a odihnit o scoatem din punga si o prajim pe toate partile pana se rumeneste intr-o tigaie sau tava care se poate introduce in cuptor.

Cand carnea este rumenita frumos o acoperim cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 200 grade pentru o ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare este bucata de carne si de cat de facuta va place sa o serviti (mai facuta sau mai in sange) .

Noi am servit carnea alaturi de amestec de legume gatite la aburi si stropite cu putin ulei de struguri si de sparanghel gatit pe gratar.

 Va dorim pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu prune uscate