Desert briose pascale – cuib cu oua

de Ancutsa in Prajituri, 3 Mai 2021 | 2762 vizualizari

 

Pentru Paște, pe lângă cozonaci și pască , am pregătit și aceste brioșe cuib cu ouă. Eu am folosit frișcă neîndulcită LaDORNA. Ai mei au fost încântați. I-am dus și nașei de Paște și tare mult s-a bucurat  
Voi ce desert ați pregătit pentru cei dragi, de Paște?
 
Retete pascale
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 3 ouă,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • 4 ml îndulcitor,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță apă flori de portocal,
  • 3 linguri făină,
  • 5 g praf de copt,
  • Crema ganache:
  • 100 ml frișcă neîndulcită LaDorna,
  • 80 g ciocolată amăruie,
  • Decor:
  • Ouă de ciocolată,
  • fire de busuioc,
  • fire de mentă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pascale – cuib cu oua:

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul pufos, aerat.

Torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile pentru 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii), la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit, apoi le scoți hârtiuțele.

 

Crema ganache:

Pentru ganache: pui într-un bol, aflat pe baie de abur, ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca. Amesteci din când în când. Odată topită ciocolata, amesteci bine și dai la frigider 10 minute. Apoi bați amestecul cu mixerul, până devine cremos.

 

Montare și Decor:

Glazurezi fiecare brioșă, folosind un poș cu un dui pentru iarbă. Decorezi cu ouă de ciocolată, fire de busuioc și fire de mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/briose-pascale-cuib-cu-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pascale – cuib cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea