Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpe cu cartofi la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePulpele le punem intr-un castron,le saram ,piperam,punem putin ulei si vinul.Lasam 10 minute,cartofii ii curatam si ii taiem felii potrivite.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si punem...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: Alina26 in DulciuriBatem oul cu sarea si ulei. Treptat adaugam zaharul, mirodeniile,apoi laptele si faina cat cuprinde.Trebuie sa iasa un aluat fraged. Merele curatate le dam pe razatoare mare si le punem la...Citeste continuarea
Pasta fredda
Postat de: deea2686 in PennePui apa la clocotit intr-o oala si dupa ce clocoteste pui sare si pastele.Cind sunt fierte le scurgi si le pui intr-un bol.Adaugi apoi rosiile cherry taiate in...Citeste continuarea
Iepure înăbușit în vin roșu
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri cu carneÎncingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie,...Citeste continuarea
Prajitura cu morcovi si stafide
Postat de: susu in DulciuriOuale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si...Citeste continuarea
Placinta bunicii cu branza ,marar...
Postat de: Ksenya in PiinePlamadeala o adaugam la faina cu sarea si oul ,framantam un aluat adaugand cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre...Citeste continuarea
Păstrăv cu cartofi si lamaie la...
Postat de: Alina26 in DulciuriSpalam pastravul, il curatam de solzi si intestine,il taiem in 6 bucati de peste. Il asezam in tava unsa cu ulei de măsline, impreuna cu cartofi curatati si taiati rondele.Punem si...Citeste continuarea
Budinca cu griș si prune
Postat de: Alina26 in DulciuriPunem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si...Citeste continuarea
Foietaj cu mere - Desert rapid si...
Postat de: timea in PrajituriCum se prepara Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos Pregatim aparatul de taiat legume si fructe, asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Spalam...Citeste continuarea
Lasagne cu vinete si dovlecei
Postat de: Alina26 in Dulciuri1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama. 2.Spalam si...Citeste continuarea
Chec pufos cu kiwi
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu nuci si...
Postat de: mihaelar63 in SalateSfecla se taie cuburi. Porumbul se scurge de lichid . Nuca se inmoaie in apa din timp sau se fierbe un clocot, se scurge, se raceste . Ouale fierte se curata de...Citeste continuarea
Paste la cuptor
Postat de: ela in PasteArdeiul il curatam de seminte,il spalam si il taiem marunt.Sunca presata sau salamul victoria le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei,adaugam ardeiul si salamul si lasam cateva...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: medioto59 in DulciuriUngem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat....Citeste continuarea
Piept de curcan umplut
Postat de: margo in CurcanFicatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt....Citeste continuarea
Prajitura turnata cu mere caramelizate
Postat de: miha in PrajituriMerele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si carne...
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carneAm curatat si taiat cartofii felii. Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am uns o tava cu putin ulei si am asezat carnea de pui si cartofii.Am pus sare si piper, am acoperit cu staniol si am pus...Citeste continuarea
Rulouri cu branza topita Delaco...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDrojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o...Citeste continuarea
Salata de ridichi rosii murate
Postat de: mihaelar63 in ConserveRidichile se curata usor si se spala . Se taie rondele . Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza . Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi . Se pune in fiecare...Citeste continuarea
Tort de ciocolată
Postat de: Alina26 in DulciuriBlatul: Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam....Citeste continuarea
Salata de telina cu ardei si ridichi
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati legumele . Taiati legumele rondele sau cuburi dupa cum doriti . Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie . Serviti salata ca...Citeste continuarea
Reteta de Orez cu legume la cuptor,...
Postat de: susu in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta de Orez cu legume la cuptor, rapid si gustos: Ceapa se taie o parte marunt si o parte solzisori dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam ardeiul taiat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piscoturi
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si...Citeste continuarea
Taitei cu pesmet
Postat de: susu in DulciuriSe fierb pastele in apa cu sare si se scurg. Punem o lingura de unt la incins, adaugam pesmetul si lasam la foc mediu amestecand mereu. Cand incepe sa-si schimbe culoarea dam focul mic si il...Citeste continuarea
Iepure cu masline si sos de rosii
Postat de: susu in Mancaruri cu carneLegumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele dupa care adaugam si iepurele. Scoatem totul din oala si calim in uleiul ramas ceapa apoi...Citeste continuarea
Prăjitură însiropata Revani
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe prepara siropul. Se pune apa la fiert cu zahărul sa dea cateva clocote dupa care se lasa la răcit. Se stoarce o lămâie iar zeama se amestecă cu siropul. Într-un bol se...Citeste continuarea
Cotlet de porc, la cuptor
Postat de: rhapsody in Porc1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada. 2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si fulgi de porumb
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet,...Citeste continuarea
Tort cu zmeura si ciocolata
Postat de: rhapsody in DulciuriBlat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....Citeste continuarea
Ardei copti, la borcan
Postat de: rhapsody in Conserve1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui...Citeste continuarea
Cornuri mofturoase
Postat de: andreea91 in DulciuriIncalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...Citeste continuarea
Pizza cu prosciutto
Postat de: mirciss25 in PizzaPrima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Oana in PrajituriMai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa...Citeste continuarea
Pizza cu branza topita si cascaval...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDrojdia se dizolva in 200 de ml de apa calda,se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena pe care o lasam jumate de ora la dospit. Intindem...Citeste continuarea
Sarmale cu bacon afumat
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam pe rand cu ceapa calita,baconul taiat marunt,orez,piper,sare,cimbru. Pregatim foile de varza,pe fiecare frunza punem cate o lingura din compozitia facuta si o...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: Criss in DulciuriMai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se...Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: margo in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se...Citeste continuarea
Pulpe de curcan afumate
Postat de: margo in CurcanSe da jos pielea de pe pulpe,se spala si se pun in sare sa stea 4-5 zile.Se pregateste un bait din usturoiul zdrobit,ulei si condimente.Pulpele se spala de sare,se lasa sa se zvante apoi se ung...Citeste continuarea
Piept de curcan afumat
Postat de: margo in CurcanSe da jos pielea de pe piept si se presara cu sare grunjoasa din abundenta.Se pune intr-un vas si se lasa sa stea patru zile.Carnea trebuie sa fie bine acoperita de sare.Nu va temeti,nu va fi prea...Citeste continuarea
Prajitura cu ricotta si gem
Postat de: papabundetot in PrajituriAm separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: Ksenya in PrajituriMai intai facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful de copt si laptele, esenta de vanilie, praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Bunica in DulciuriPune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea....Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: mirciss25 in CiorbeSe înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în...Citeste continuarea
Tort trei ciocolate - reteta video
Postat de: bucatarie_marocana in TorturiEtapa 1 : amestec gelatina cu apa rece si o las la inmuiat 5 minute pun un castron pe foc si adaug lapte, adaug ciocolata alba si amestec usor si las ciocolata sa se topeasca amestecand de...Citeste continuarea
Omleta Mic Dejun
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriBatem albusurile cu sare si piper, le punem in tigaia bine incinsa cu ulei, cand s-a rumenit usor intoarcem albusurile ca pe clatite si deasupra asezam feliile de cascaval. Scoatem pe o farfurie,...Citeste continuarea
Frittata - Omleta la cuptor
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriSe încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill) Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle...Citeste continuarea
Lumaconi cu muschiulet si sos de...
Postat de: mihaelar63 in PasteMuschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei . Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si...Citeste continuarea
Compot pentru iarna fara conservanti
Postat de: camelia75 in Sirop / CompotFructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la...Citeste continuarea
Pui prajit korean
Postat de: mirciss25 in PuiÎntr-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc...Citeste continuarea