Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate condimentele. La sfarsit adaugam sare dupa gust si lasam deoparte carnea pana spalam matele.
Luam matele si le punem in apa cu sare.Eu le-am avut de la vita si a trebuit sa le rad cu cutitul pe ambele parti,se rup foarte repede daca apesi tare pe ele cu cutitul.Dupa care le spalam de vreo cateva ori in apa amestecata cu sare.Dupa ce am aruncat apa spalam matele cu putin cimbru.
Umplem matele cu carnea amestecata anterior.Luam capetele la carnat si le legam cu ata
Intr-un ceaun adaugam bucati de grasime de vita,il punem la foc si lasam sa se topeasca.Cand vedem ca este suficient de incins uleiul adaugam carnati in ceaun.In timp ce ii prajim ii mai intepam cu furculita dar nu de prea multe ori.Ii prajim pe ambele parti apoi ii scoatem afara intr-un lighenas.Si repetam la fel pentru restul carnatilor.
Daca va raman carnati dupa ce vati saturat de mancat ii rupeti bucati si ii asezati intr-o oala.Dupa ii acoperiti cu uleiul in care ati prajit carnati,iar daca nu iati acoperit pe toti mai adaugati ulei de floarea soarelui si ii dati intr-un loc racoros.Ei trebuie sa stea acoperiti de ulei altfel se strica