Chiar daca pentru unii pare dubioasa combinatia eu va asigur ca sunt foarte bune. Asa cum facem tot felul de combinatii de chiftele cu legume tot asa de bine merge si combinatia asta...eu asa zic, voi nu e musai sa va luati dupa mine. Au un gust usor dulceag de la dovleacul placintar si le puteti aromatiza cu ierburi dupa bunul plac...
Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si patrunjel. Se amesteca toate ingredientele, se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza intre palme chiftele. Se trec chiftelele prin pesmet fin si se prajesc in ulei de palmier pana se rumenesc. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.
Intr-un vas termorezistent se pune sosul de rosii, se adauga chiftelele, se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Se servesc cu garnitura preferata, noi am servit cu piure de cartofi. Sa va fie de bine!!
1
chiftelele se pot consuma ca atare, simple, sau orice alt sos de rosii