Pâinici/chifle cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 20 Noi 2014 | 6502 vizualizari

 

Nu ştiam exact cum să le denumesc,din aluat de brioşe şi umplutură dulce de brânză de vaci,au fost pur şi simplu delicioase.
Minunate lânga cafea sau o cană de lapte,mai ales că se păstrează foarte proaspete şi pufoase şi în ziua urmatoare.
Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de acest aluat,dacă îl încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 50 g zahar
  • Puţina sare
  • 2 linguri apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 400 g brânza de vaci
  • 3 linguri smântâna
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Stafide
  • Un ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici/chifle cu brânză dulce:

Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte).

Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea.

Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.

Am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.

Am adaugat apoi ouale batute si am început sa framânt.

Apoi am început sa adaug untul moale taiat cubulete,mixând dupa fiecare cubulet cu ajutorul paletelor pentru framântare.

Deja dupa aceasta etapa,aluatula având destula grasime,.se va desprinde de peretii vasului.

Am format o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am pus-o la frigider pentru câteva ore(ideal ar fi fost peste noapte).

Inainte de a scoate aluatul din frigider,am pregatit umplutura .

Stafidele le-am înmuiat cu putina apa calduta.

Am mixat restul ingredientelor,apoi am adaugat stafidele.

Am împartit aluatul în bilute mai mari (vreo 14 bucati),pe care le-am aplatizat,am pus umplutura la mijloc si apoi le-am strâns din nou obtinând iar o biluta mai mare.

Le-am asezat apoi în doua tavi rotunde,cu distanta între ele pentru ca vor creste foarte mult.

Le-am acoperit cu un servet curat cât timp am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Inainte de a le pune la cuptor,le-am uns cu ou batut.

Le-am lasat la cuptor 20 de minute,pâna s-au rumenit si scobitoarea a iesit curata din aluat.

Puteti sa le pregatiti cu orice fel de umplutura va este pe plac.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici/chifle cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac