Reteta de preparare a papanasilor
Ooo ce laudati au mai fost!!
Reteta de preparare a papanasilor
Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt.
Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua oua.
Dupa ce se amesteca complet, se adauga faina si se ia la framantat. Cantitatea de faina variaza in functie de branza, oua....eu am folosit in jur de 250 de grame.
Aluatul trebuie sa fie nelipicios.
Pe bancul de lucru presaram faina si impartim aluatul in 5 bucati mai mari egale si 5 mai mici tot egale.
Cele mari le aplatizam si le facem o gaura in mijloc, iar celor mici le dam un aspect de bila.
Punem ulei din abundenta la incins si prajim pe rand papanasii pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a indeparta uleiul in exces.
Servim papanasii cu multa smantana si dulceata! Cat mai multa!
1
personal prefer coaja de portocala
2
la prajit ar fi ideal un vas de fonta sau cu fundul mai gros
3
am ales sa incerc unul si cu toping de capsuni, a fost delicios!