Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana

de Larisel in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 3972 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Ooo ce laudati au mai fost!!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 grame de branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar
  • faina
  • coaja de portocala
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • sare
  • ulei din abundenta
  • dulceata de cirese
  • smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana:

Reteta de preparare a papanasilor

Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt.

Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua oua. 

Dupa ce se amesteca complet, se adauga faina si se ia la framantat. Cantitatea de faina variaza in functie de branza, oua....eu am folosit in jur de 250 de grame.

Aluatul trebuie sa fie nelipicios.

Pe bancul de lucru presaram faina si impartim aluatul in 5 bucati mai mari egale si 5 mai mici tot egale.

Cele mari le aplatizam si le facem o gaura in mijloc, iar celor mici le dam un aspect de bila.

Punem ulei din abundenta la incins si prajim pe rand papanasii pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a indeparta uleiul in exces.

Servim papanasii cu multa smantana si dulceata! Cat mai multa!

TIPS-URI

1

personal prefer coaja de portocala

2

la prajit ar fi ideal un vas de fonta sau cu fundul mai gros

3

am ales sa incerc unul si cu toping de capsuni, a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună