Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2014 | 8117 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 l apa
  • 4 cepe
  • 2 morcoi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • sare dupa gust
  • 2 capatani usturoi
  • marar verde
  • Pentru sos:
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa:

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa.

Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.

Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.

Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.

Nu acoperim vasul, lasam fasolea sa respire, pentru a se mai elimina din gaze.

Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.

Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.

Intre timp preparam si sosul.

Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.

Scurgem surplusul de ulei din sos si il adaugam in blender impreuna cu fasolea scursa.

Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce.

Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zaharul din sosul de ceapa este optional, sau se pune in functie de gustul pastei de rosii.

2

Crenguta de cimbru si foile de dafin se vor inlatura dupa 10-15 minute de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta