tortul este mai vechi l-am facut pentru sotul meu cand a implinit cu cateva luni in urma 26 de ani :D
Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema - intr-o cratita punem laptele cu zaharul la incalzit. Ouale le amestecam cu amidonul dupa adaugam laptele caldut si amestecam continuu. Punem amestecul din nou pe foc mic tot amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dupa adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca si o amestecam cu crema de oua. Adaugam gelatina pregatita confrom instructiunilor de pe plic (eu am adaugat doar 50 g apa rece) si cca 200 g fructe si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si imbracata in folie alimetara. Dam la frigider cca 30 min dupa care scoatem si adaugam blatul. Dam din nou la frigider cateva ore inainte sa il decoram.
RASTURNAM tortul pe un platou dupa care decoram cu frisca si fructe