Prăjitură cu măr şi caramel

de diaconta in Prajituri, 21 Noi 2014 | 7640 vizualizari

 

In perioada aceasta prăjiturile cu mere sunt foarte tentante.Chiar dacă reţetele sunt simple,nu înseamnă că nu sunt delicioase.De data aceasta am ales combinaţia care-mi este cel mai pe plac,măr şi caramel într-un blat pufos care a devenit un deliciu după ce caramelul s-a îmbibat în el.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Pentru caramel:

  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 350 ml lapte condensat
  • scortisoara
  • 1 kg mere
  • Zahar pudra si zeama de lamâie pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu măr şi caramel:

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat pâna când zaharul s-a topit si sosul caramel a prins consistenta. Am adaugat scortisoara si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am curatat merele,le-am scos cotorul si le-am taiat rondele. Am pus caramelul în tigaia în care am copt blatul(eu am folosit o tava de 38x25 cm) si am pus rondelele de mere peste caramel.

Am pus tava la cuptor ca sa se înmoaie merele pâna când am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am pus cu doua linguri de zahar cât timp am batut albusurile. Albusurile le-am batut spuma tare ,adaugând treptat zeama de lamâie,iar apoi zaharul câte o lingura. Peste spuma de albusuri am adaugat cele 6 linguri de apa fierbinte,în doua reprize. La fel am facut si cu uleiul,amestecând de data aceasta cu un tel. Am mixat putin galbenusurile cu zaharul(cele 2 linguri) si le-am încorporat în spuma de albusuri cu miscari usoare. La final am încorporat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Am pus compozitia în tava peste mere si caramel si am pus tava din nou la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute dar este util de verificat cu o scobitoare daca este copt.

Am lasat prajitura sa se raceasca,apoi am rasturnat-o pe un platou,astfel caramelul s-a îmbibat în blat. Am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si am glazurat prajitura,gustul ei acrisor s-a potrivit perfect cu dulceata caramelului.    

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema caramel