A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de fasole cu coasta afumata

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao si nuci

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Amestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt.  Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de...Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de: katty in Dulciuri

 Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc in care punem restul ingredientelor . Amestecam  bine pana obtinem o coca moale care nu se lipeste de degete .Ungem formele...Citeste continuarea

Desert cu branza si compot de...

Postat de: katty in Dulciuri

Scurgem mai intai compotul .Oprim cateva fructe pentru ornare ,iar restul le taiem  mai mici  .In 100 ml zeama de la compot punem gelatina si o lasam la hidratat .Sfaramam biscuitii in...Citeste continuarea

Salata de varza rosie , ciuperci si...

Postat de: katty in Salate

Scurgem ciupercile din conserva , le clatim  si le tamponam cu un servet absorbant.Scurgem sardinele .Tocam usturoiul marunt . Tocam varza fin,apoi o frecam cu putina sare si piper .Punem...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: katty in Ton

Scurgem tonul,il punem intr-un castron si il stropim cu zeama de lamaie.Ardeiul gras il spalam si il taiem cubulete .Ceapa o taiem solzisori,maslinele feliute mici ,iar cascavalul cubulete .Punem...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu rosii si branza

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin . Punem  ceapa tocata in uleiul incins si o lasam pana devine translucida . Adaugam usturoiul , il lasam cateva secunde , apoi adaugam lintea...Citeste continuarea

Legume cu sos tahini

Postat de: katty in Mancaruri de post

Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de...Citeste continuarea

Naut cu sos de rosii si chiftele

Postat de: katty in Oaie

Amestecam carnea tocata cu ouale , sare , piper , usturoiul  pisat, patrunjel verde tocat si cimbru . Modelam chiftelute rotunde , mici , pe care le prajim in uleiul incins .Scoatem...Citeste continuarea

Gem de mere aromat

Postat de: katty in Conserve

 Spalam merele si le taiem felii mai groase , pastrand si casuta cu seminte . Punem peste ele o cana de apa si le fierbem la foc mic pana se inmoaie . Trecem prin sita merele fierte ,...Citeste continuarea

Busuioc conservat in ulei de masline

Postat de: katty in Conserve

Folositi numai frunze sanatoase , nepatate . Rupeti frunzele , le spalati trecandu-le printr-un jet de apa , apoi le puneti pe un prosop sau hartie absorbanta . Tamponati cu alt servet fiecare...Citeste continuarea

Rulada de piure cu bacon afumat si...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Se rad cartofii si se amesteca cu ouale si branza rasa.Se pune compozitia pe o hartie de copt si se da o forma dreptunghiulara. Deasupra punem cascavalul feliute si baconul afumat. Rulam cu...Citeste continuarea

Salata calda cu conopida , spanac...

Postat de: katty in Salate

Fierbem buchetelele de conopida in apa clocotita cu un praf de sare 5 minute , pana se inmoaie usor , apoi o scugem , o trecem printr-un jet de apa rece si o scurgem din  nou .  Taiem...Citeste continuarea

Placinta cu mere (cu aluat facut in...

Postat de: mada91 in Prajituri

Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina. Incepem sa framantam si adaugam laptele,...Citeste continuarea

Tuica fiarta

Postat de: claudiaO in Bauturi

Tuica  o punem in ibric, adaugam piperul boabe si zaharul si punem la foc mic sa dea in clocot . Dupa ce incepe sa fiarba eu o tin usor deasupra flacarii sa mai clocoteasca odata, ca sa...Citeste continuarea

Tramezzini

Postat de: deea2686 in Aperitive / Garnituri

Piinea pentru tramezini o tai in 2 ca sa iasa 2 triunghiuri.Ungi feliile cu maioneza,apoi pui peste din conserva scurs de ulei,ciuperci,ardeiul in otet,maslinele rondele si dupa gust se poate...Citeste continuarea

Fasole batuta cu ceapa caramelizata

Postat de: claudiaO in Mancaruri de post

Fasolea o alegem de boabele urate si o punem la fiert in apa rece. Eu schimb apa de 3 ori inainte de a o pune la fiert definitiv. Asadar, dupa ce am schimbat apa de 3 ori, punem din nou apa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu sunculita...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10...Citeste continuarea

Placinte negre cu pleurotus la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare. Amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si banane...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu hrisca si bors

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem...Citeste continuarea

Pasta de conopida cu avocado

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam conopida, despartim buchetelele si le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculita usor in conopida. Strecuram conopida, o lasam pana se scurge toata apa din ea si pana se...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu praz si porumb

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in unt,impreuna cu morocvul dat pe razatoarea mare si prazul taiat rondele. Se pun pulpele de pui crestate,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana...Citeste continuarea

Crema de branza sarata

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

Se freaca branza cu smantana, apoi adaugam ceapa tocata. Se omogenizeaza bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai poate adauga si alte condimente.   Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele (...Citeste continuarea

Friptura steak marinata in bere

Postat de: momo121 in Porc

Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac DUKAN

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Pregatim blatul ,unde se amesteca toate ingredientele de mai sus ,unde obtinem o compozitie densa pe care o lasam 30 min la odihna pt a se unfla taratele. Pe o tava de copt invelita cu hartie...Citeste continuarea

Spigola con patate e carote al forno

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Pestele se da cu condimente pe ambele parti,inauntru se pun 2 felii de lamaie si cateva feliute de usturoi. Cartofii se  pun la fiert in apa cu sare,se curata de coaja si se taie rondele....Citeste continuarea

Tagliatelle con sugo fresco di...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Intr-un castron se pun rosiile cuburi,uleiul de masline,usturoiul taiat feliute subtiri,condimentele si frunzele de busuioc taiate in bucati mari. Se amesteca timp de cateva minute si se da la...Citeste continuarea

Ravioli cu sos de lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Apa se pune pe foc,cand incepe sa clooteasca se pune sare si pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj. Intre timp se prepara sosul,taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline....Citeste continuarea

Salata marocana cu calamar

Postat de: jolygina in Salate

Incepem prin a fierbe orezul cu putina sare ,pana cand  este gata orezul ne ocupam de calamar il taiem cubulete mici si in prajim putin cu 2 linguri de ulei de masline apoi il scoatem pe...Citeste continuarea

Piept de pui cu vinete pane si cartofi

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Taiem pieptul de pui felii ; Condimentam cu sare , piper si vegeta ; Batem cu un ciocan de snitel ; Punem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei la incins ;  Luam cate o bucata de carne si...Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii

Postat de: pity19 in Pui

Clatim carnea de pui ; Intr-o oala cu apa , adaugam carnea , plus putina sare ; Dam la foc mediu pana ce carnea este fiarta ; Scurgem de apa si condimentan cu sare , piper si vegeta ; Punem...Citeste continuarea

Langosi cu branza si cascaval

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu sarea , drojdia o dizolvam in putin lapte cald , impreuna cu zaharul ; Adaugam uleiul , galbenusul ; Framantam , daca mai este nevoie de lapte se poate adauga pana cand obtinem...Citeste continuarea

Cosulete cu rahat ,struguri si...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

             Se face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai...Citeste continuarea

Calamari,creveti cu orez negru...

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole de post acrita cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de post

Fasolea se curata, se spala si se lasa in apa de pe o zi pe alta. A doua zi se limpezeste si se pune la fiert in apa rece. O lasam sa dea in clocot si schimbam apa. Cand fasolea este aproape...Citeste continuarea

Fasole rosie cu prosciutto

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece. A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare. Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa...Citeste continuarea

Rulouri din cartofi cu branza

Postat de: mirciss25 in Aperitive / Garnituri

Fierbeti cartofii in coaja pana sunt patrunsi si moi. Dupa ce se racesc putin ii curatati si ii zdroboti bine ca pentru piure. Intr-un castron mare amestecati cartofii, 2 galbenusuri de ou,...Citeste continuarea

Yorkshire Puddings

Postat de: mirciss25 in Jamie Oliver

Incingeti cuptorul la 190 grade Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu miere si mandarine

Postat de: claudiaO in Porc

Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore. Picuram cele 2 linguri de...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa....Citeste continuarea

Sarmale in dovleac

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...Citeste continuarea

Radacinoase la tava

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare....Citeste continuarea

Hachis parmentier de post

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Reteta este extrem de simpla, se face o mancare de legume aromata si cremoasa care se pune ca baza intr-un vas ce poate merge in cuptor, se acopera cu un piuré de cartofi cremos si aerat si...Citeste continuarea

Placinta cu cas dulce si branza de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe...Citeste continuarea

Ficatei in vin rosu

Postat de: Valclaudia in Ficat

Curatam ficateii de pielitele albe, ii spalam in mai multe ape. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ficateii. Presaram piper alb macinat, amestecam. Adaugam vinul rosu,punem...Citeste continuarea

Prajitura Ravani

Postat de: rena in Prajituri

Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala. Cernem faina cu grisul si praful de copt. Amestecam bine cele doua preparate de mai...Citeste continuarea

Salata sefului

Postat de: rena in Salate

Curatam si spalam toate legumele. Fierbem ouale.  Amestecam maioneza cu ketchup-ul si otetul si facem  sosul.  Intr-un castron adanc  taiem salata verde si punem numai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]