Chiftelute in sos de ciuperci

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 4229 vizualizari

 

Un sos excelent pentru chiftelute,sa il incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 tava carne porc si vita
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou
  • 1 colt de paine inmuiat in lapte
  • patrunjel tocat marunt
  • sare/piper
  • boia
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • Pentru sosul de ciuperci;
  • 1 ceapa
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare/piper/tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de ciuperci:

Prepararea chiftelutelor:

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).

Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata.

Punem si coltul de paine inmuiat in lapte si stors bine si patrunjelul tocat marunt

Se amesteca bine toate ingredientele dupa care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se umezesc palmele se formeaza bilute,se trec prin faina si prin ouale batute bine, dupa care se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie sa absoarba uleiul in exces.

Prepararea sosului:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se adauga ciuperciile scurse de zeama,condimentele si cutia de rosii cuburi.

Se toaca marunt usturoiul si se adauga peste sos,impreuna cu foile de dafin.

Se adauga chiftelutele facute si se lasa la foc potrivit sa mai scada zeama.

Se servesc cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.12.2014, 00:02

multumesc rocsi

mirela0911 1

07.12.2014, 16:59

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

07.12.2014, 18:51

multumesc mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos