Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2014 | 6142 vizualizari

 

Si daca vine Mosul am zis sa-l intimpinam cu pasteturi( bunatati) Asa ca am decis sa prepar. si citeva oua umplute, de obicei pe perioada de vara nu le pregatesc fiindca sunt sensibile la caldura.Am folosit pateu bucegi si telemea Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 30 oua
  • 1 cutie (250 gr) pateu Bucegi
  • 150 gr telemea Delaco
  • 500 gr maioneza
  • frunze patrunjel ( pentru decor)
  • 1/2 gogosar rosu ( pentru decor)
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingura otet
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco:

Ouale se spala bine, apoi le punem la fiert cu putina sare si 1 lingura otet (se decojesc mai bine) lasam sa fiarba 15 minute, apoi le punem in apa rece si le lasam 5 minute. Le decojim, le taiem in doua, scoatem galbenusurile si jumatatile de ou le asezam pe o tava.

Galbenusurile le pasam bine cu o furculita, adaugam pateul, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici, mai adaugam 250 gr maioneza, putin piper alb si amestecam bine cu mixerul.

Cu compozitia obtinuta umplem ouale, le asezam cu umplutura in jos (sa nu se oxideze) apoi ornam cu restul de maioneza, frunze de patrunjel si gogosar.

Sunt bune, un aperitiv delicios. Sa va fie de folos .

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune frunze de patrunjel in umplutura

2

Mie imi place tare mult ( dar apartinatorilor nu) asa ca nu am pus

3

Ornatul l-am facut cu o punga fiindca posul mi s-a strica,t asa ca.... nu a iesit ornatul cum mi-as fi dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou