Pachetele cu branza si cascaval

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2014 | 6925 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din reteta greceasca Tiropitalia, dar neavand ingredientele specifice retetei grecesti nu pot sa-i spun asa. O reteta greceasca adaptata la ceea ce gasim noi in magazine ,cu multa branza si cascaval foarte gustoasa si simplu de facut .
Reteta originala are in compozitie doua tipuri de branza care nu le gasim la noi in magazine , dar se pot inlocui. Bineinteles nu vor avea chiar acelasi gust , dar sunt foarte bune . Branza Kefalotryi este o branza din lapte de oaie nepasteurizat , mai tare , de culoare alba si usor sarata (40% grasime) , eu am folosit mozarrela , iar branza Kasseri este tot o branza din lapte de oaie , care are grasime cam 20% si este macerata , adica are o culoare galbena.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 250 gr branza feta
  • 150 gr cascaval tare
  • 150 gr branza proaspata de oaie , de vaca sau capra
  • 1fir ceapa verde
  • piper negru macinat
  • pudra de usturoi
  • 3 oua
  • 0.5 pachet foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si cascaval:

Untul se topeste .

Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam .

Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit . Pentru ingredientele de mai sus eu am folosit doar jumate din foile de placinta.

Se intareste putin partea unde punem branza, adica indoim cam 5 cm din capat peste foaie , punem o lingura de branza si acoperim marginile pe lungine si rulam astfel incat sa fie cat mai bine acoperita branza , ca sa nu iasa in timpul coacerii.

Asezam fiecare bucata intr-o tava in care am pus hartie de copt. Le ungem deasupra cu unt topit si presaram seminte de susan. Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 09:43

anca_rm 1

05.12.2014, 10:09

va multumesc pentru aprecieri dragilor

Rocsi 1

05.12.2014, 22:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu Brie