Așa..... Plecând de la provocarea Divei in Bucatarie, 8 ani de Sun Food, am scotocit prin site-ul Bucătăraș, pentru un punct de plecare și am găsit, un iepure:D, adică o rețetă bazată pe carne de iepure, ce de mult timp îl am în vedere de preparat, în rețetele Bunicii ;) Multumesc Bunica pentru idee;) Așa că am adus un adaos Panacris și a ieșit tare bun;) Spor și poftă bună!
Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul și se lasă la rece cca. 24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează într-o tavă termorezistantă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, parzul tăiat rondele și măslinele opărite între timp. Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu.
După cele 40 de minute, friptura se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare. Friptura se serveșe fierbinte cu pâine de casă.
Spor și poftă bună!