Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline

de Panacris in Iepure, 5 Dec 2014 | 5920 vizualizari

 

Așa..... Plecând de la provocarea Divei in Bucatarie, 8 ani de Sun Food, am scotocit prin site-ul Bucătăraș, pentru un punct de plecare și am găsit, un iepure:D, adică o rețetă bazată pe carne de iepure, ce de mult timp îl am în vedere de preparat, în rețetele Bunicii ;) Multumesc Bunica pentru idee;) Așa că am adus un adaos Panacris și a ieșit tare bun;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de iepure 3-4 bucăți,
  • pentru marinadă:
  • oțet de zmeură 100 ml,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură,
  • ulei de măsline 100 ml,
  • apă 500 ml,
  • vin rose 500 ml,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • oregano proaspăt 2-3 fire.
  • pentru sos:
  • ulei de măsline,
  • praz cca 500 g,
  • vin alb 100 ml,
  • roșii cubulețe de la Sun Food 1 conservă,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • măsline negre cca 200 g,
  • cimbru, oregano 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline:

 Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul și se lasă la rece cca. 24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează într-o tavă termorezistantă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, parzul tăiat rondele și măslinele opărite între timp. Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu.

După cele 40 de minute, friptura se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare. Friptura se serveșe fierbinte cu pâine de casă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

08.12.2014, 15:00

Bunaciunea asta era sa o ratez!

Panacris 1

08.12.2014, 19:30

Simona

mihaelar63 1

10.12.2014, 18:55

Rumenelul , mancal-ar mama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor