Mititei sau Mici de casa la tigaie

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 20910 vizualizari

 

Daca pofta de mici e mare, nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la treaba :)).
Deci nu are importanta forma lor :)) ca nu am avut suficienta rabdare, deoarece pasta de mici trebuia sa stea peste noapte, eu am tinut-o vreo 2 ore :D... dar nu conteaza pentru noi, deaorece la gust au iesit minunati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc, vita, oaie)
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 400-450 ml apa minerala
  • 1-2 lingurite de sare
  • 1 lingura condimente de mici ( eu am pus la plic Galeo), dar se pot inlocui cu piper, boia iute, chimen macinat, coriandru, ienibahar, cimbru)
  • 5-6 catei de usturoi
  • o cutie de bere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei sau Mici de casa la tigaie:

Carnea tocata o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, sare, condimentul de mici, usturoiul pisat si framantam bine cca. 20 minute, adaugand putin cate putin din apa minerala pana compozitia s-a legat, chiar daca e mai moale, stand la frigider se va intari ( eu acest pas l-am cam sarit). Dupa ce a stat la frigider, am amestecat din nou vreo 5 minute si normal trebuiau modelati cu mana umeda, eu i-am pus pe un tocator si cu o furculita le-am dat forma ''dorita'' :))

Ii punem in tigaia fara ulei si ii prajim pe ambele parti iar din cand in cand ii stropim cu bere (eu am folosit aproape toata cutia). 

Se servesc cu mustar sau mujdei de usturoi si bineinteles alaturi de o bere! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei sau Mici de casa la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 20:54

ce buni sunt

Rocsi 1

05.12.2014, 23:03

Pregatiti in casa sunt cei mai buni.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mititei cu cartofi trasi in unt si rozmarin