Mititei sau Mici de casa la tigaie

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 20788 vizualizari

 

Daca pofta de mici e mare, nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la treaba :)).
Deci nu are importanta forma lor :)) ca nu am avut suficienta rabdare, deoarece pasta de mici trebuia sa stea peste noapte, eu am tinut-o vreo 2 ore :D... dar nu conteaza pentru noi, deaorece la gust au iesit minunati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc, vita, oaie)
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 400-450 ml apa minerala
  • 1-2 lingurite de sare
  • 1 lingura condimente de mici ( eu am pus la plic Galeo), dar se pot inlocui cu piper, boia iute, chimen macinat, coriandru, ienibahar, cimbru)
  • 5-6 catei de usturoi
  • o cutie de bere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei sau Mici de casa la tigaie:

Carnea tocata o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, sare, condimentul de mici, usturoiul pisat si framantam bine cca. 20 minute, adaugand putin cate putin din apa minerala pana compozitia s-a legat, chiar daca e mai moale, stand la frigider se va intari ( eu acest pas l-am cam sarit). Dupa ce a stat la frigider, am amestecat din nou vreo 5 minute si normal trebuiau modelati cu mana umeda, eu i-am pus pe un tocator si cu o furculita le-am dat forma ''dorita'' :))

Ii punem in tigaia fara ulei si ii prajim pe ambele parti iar din cand in cand ii stropim cu bere (eu am folosit aproape toata cutia). 

Se servesc cu mustar sau mujdei de usturoi si bineinteles alaturi de o bere! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei sau Mici de casa la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mititei romanesti