Ciolan afumat la cuptor

de claudiaO in Porc, 5 Dec 2014 | 17222 vizualizari

 

Tot pentru Sf. Andrei am zis ca sa pregatesc , in loc de friptura la gratar, ca tot era frig afara, un ciolam afumat la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 3 ciolane afumate
  • catei de usturoi
  • feliute de carnat afumat
  • ulei-4-5 linguri
  • cimbru,piper
  • vin rosu dulce cca 250 ml
  • 2 frunze de dafin
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat la cuptor:

Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru  si piper.

Le-am asezat intro tava mare unsa cu putin ulei.Am turnat vinul si  am pus frunzele de dafin si leam acoperti bine cu folie de aluminiu. Le-am pus la cuptor la foc mic pt cca 2 ore jumate. Cam dupa vreo ora jumate am intors ciolanele pe partea cealalata. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore jumate, am indepartat folia si am mai lasat vreo 10 -15 minute ca sa prinda culoare.

Invitatii au servit carnita de pe ciolane impreuna cu cartofi copti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa- reteta video