Carbonara cu dovlecei

de InvatsaBucataresccom in Paste, 3 Dec 2014 | 6892 vizualizari

 

Este o reteta Jamie Oliver, care este foarte simpla si fara foarte multe ingrediente. Nu cred ca iti trebuie calitati de bucatar sa gatesti aceste paste. este o reteta buna si pentru persoanele carora nu le plac mancarurile foarte aromate. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoci tagliatelle
  • 250g bucatele bacon afumat
  • 1 dovlecel de cca 200g
  • 2 oua
  • 30ml smantana
  • 30ml lapte
  • 50-70g parmezan
  • 4 ramurici cimbru proaspat ( cred ca puteti folosi si uscat)
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonara cu dovlecei:

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. 

Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care adaugati peste bacon si caliti pentru 3-4 minute. Puneti in acest moment puneti cimbrul si piperul.

Intr-un castron amestecati ouale, parmezanul, laptele si smantana pana obtineti un amestec omogen.

Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 30 de secune, nu trebuie sa mai auziti sfaraitul de prajit. Adaugati pastele strecurate si amestecati! Puneti un pic de apa de la paste daca este nevoie ( in cazul in care sosul de pe paste nu este destul de fluid)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]