Ciorba manastireasca de legume

de Sylvia in Ciorbe, 3 Dec 2014 | 46705 vizualizari

 

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare simpla, cu ingrediente de cea mai buna calitate, facuta cu mare drag si cu multa rabdare si dragoste. Este o mancare dincolo de spatiu si negurile vremii, parca simti in ea secolele care s-au scurs si dragostea si credinta care au ramas pietrele de temelie. Este dovada clara ca mancarea buna este simpla, cu ingrediente la indemana , iti aduce cu drag aminte de vremurile cand oamenii stiau sa traiasca simplu si sa fie fericiti.

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov ras
  • telina rasa
  • pastarnac ras
  • fasole verde si galbena
  • fasole boabe
  • ardei rosu
  • o cana de bulion
  • rosie
  • sare bruta
  • usturoi
  • piper proaspat macinat
  • dafin
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • telina verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul, rosia si fasolea pastai se toaca marunt ca sa isi scoata tot gustul si sa fie placute la vedere. Untelemnul/uleiul se folosesc cu cumpatare , 2 linguri sunt suficiente, gustul trebuie sa iasa din legume si mancarea sa fie usoara si economica. 

Intr-o oala mare si cuprinzatoare se pun in 2 linguri de ulei,ceapa, fasolea verde si boabele de fasole prefierte, ardeiul rosu sa se unduiasca putin cu sare bruta si ulei si piper proaspat macinat. Focul se lasa mic de tot ca sa patrunda bland legumele pret de 10 minute. Se adauga radacinoalese date pe razatoare ca sa scoata tot gustul aromat si se lasa la foc mic de tot pana se patrund bine, pret de 10 minute, legumele se inmoaie astel si scot toata dulceata lor naturala. 

Apoi se pune apa clocotita, se adauga dafin, cimbru uscat si un catel de usturoi zdrobit si se lasa sa clocoteasca incet pe foc mic de tot timp de 20-30 minute. Este important ca legumele sa aiba timp sa isi spuna povestea impreuna si sa scoata toata aroma din ele. Se adauga apoi bulionul si rosia decojita taiata marunt si se mai lasa sa clocoteasca si sa scada pret de 5 minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare si piper si se parfumeaza dupa ce este luata de pe foc cu ierburi aromate dupaplac, eu am pus patrunjel si putina telina verde. 

Dupa ce a fost luata de pe foc se mai lasa pret de cateva minute acoperita cu un capac ca ciorba sa se desavarseasca in liniste si legumele sa isi termine de povestit aroma. Va doresc pofta buna si sa mancati cu drag din aceasta ciorba minunata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Rita Ilies 1

30.03.2015, 21:01

Chiar ieri am mâncat la mănăstirea Prislop din Boiu Mare/Maramureș. E delicioasă!

Carmen 1

06.04.2015, 06:11

magica si sanatoasa

Panacris 1

18.08.2015, 08:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel