Curcan marinat cu citrice

de mihaelar63 in Curcan, 4 Dec 2014 | 6140 vizualizari

 

Daca doresti friptura delicioasa de curcan la cuptor , cea mai potrivita metoda este marinarea cu citrice . Poti folosi lamai , mandarine , portocale , limeta .

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan [1.5 kg spate ]
  • 1 lamie -zeama
  • 2 clementine
  • 2 linguri untura curcan
  • 6 catei usturoi
  • ierburi de Provence[cimbru,rozmarin,maghiran,busuioc,oregano]
  • fulgi de chilli
  • ardei iute verde
  • frunzulite oregano
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan marinat cu citrice:

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .

Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .

Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .

Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .

Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan marinat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

05.12.2014, 22:35

Arata super

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.12.2014, 22:38

minunata

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna