O salata buna pe care nu am facut-o de tare mult timp, azi i-a sosit timpul. Este buna ca aperitiv la diverse sindrofii si nu numai.Se poate folosi cu mare succes la rulouri cu sunca se poate face rosii umplute. Intr-un cuvint este buna , buna si o recomand cu drag, eu m-am abatut un picut de la reteta , cea originala contine numai mazare, cartofi si morcovi, eu am folosit si oua fierte si castraveti murati.
Cartofii se spala bine apoi se pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la fiert cu putina sare, mazarea se spala si se lasa la scurs , castravetii se toaca marunt.
Dupa ce cartofii au fiert ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam si ii tocam cubulete mici, morcovii dupa ce au fiert ii scurgem de apa apoi ii lasam sa se raceasca putin si ii tocam marunt , ouale le decojim dupa fierbere si le taiem in opt .
Toate ingredientele le punem intr-un castron, le amestecam bine, potrivim de sare apoi punem treisferturi din cantitatea de maioneza restul ramininind pentru decor.
Punem intr-un castron sau platou si ornam .Pofta sa aveti si de mincat si de preparat.Sa va fie de folos si reteta mea .
P.S. vezi reteta maioneza - http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-54164.html
1
O salata potrivita la diverse festivitati si nu numai
2
Cu ea se pot face tot felul de aperitive : rulouri cu sunca, rulouri cu carne , rosii umplute, ardei umpluti( jumatati)dovlecei umpluti s.a