A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rasol de vita in sos de ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Rasolul de vita se pune intr-o cratita cu apa la fiert(eu am facut o ciorbita) timp de 1 h- 1.30 h . Ceapa se toaca marunt,ardeiul se taie cuburi ,se pune unt si se pun la calit 5 minute. Se...Citeste continuarea

Perisoare si oua posate in piure de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pune laptele la fiert si inainte de a incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca repede cu telul. Apoi se adauga zaharul si se amesteca continuu pana cand incepe sa clocoteasca si sa...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si cafea

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom ...Citeste continuarea

Bruschete cu Branza pufoasa Delaco

Postat de: Valclaudia in Sandvisuri

Preincalzim cuptorul la 160 grade. Taiem chiflele in doua pe orizontala, le ungem cu crema de branza. Spalam si curatam legumele. Le taiem apoi rondele, asezam peste feliile unse rondele...Citeste continuarea

Tava cu aperitive

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Mozzarella se da prin miere indoita cu apa, aoi se tavaleste prin susan . Chiftelutele se obtin prin amestecarea ingredientelor enumerate mai sus . Se prepara chiftele mici care se dau prin...Citeste continuarea

"Cozonac" de carne

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Morcovii , telina , ardeiul si ceapa  se taie  cuburi si se amesteca cu carnea, ouale , pesmetul ,mozzarella , masline ,carnaciori rondele , sare si boia .  Se uda o foie de copt...Citeste continuarea

Foietaj cu migdale si stafide

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Foia de placinta se imparte in patrate cu latura de 4-5 cm . Fiecare patrat se unge cu dulceata de capsuni , se presara cu fulgi de migdale si se pune cate 2-3 stafide . Se rasuceste fiecare...Citeste continuarea

Parjoale crocante de vitel

Postat de: mihaelar63 in Vita

Se amesteca carnea tocata cu un ou , pesmet , sare , pasta de ardei , ceapa verde si patrunjel verde . Se formeaza in palme parjoale [ ca chiftelele dar mai ovalizate si aplatizate ]. Se dau...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu broccoli si conopida

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul de porc se spala si se pune la fiert in  3-4  l apa sarata . Morcovul se curata, se spala  si se taie rondele . Gogosarul se curata se spala si se taie cuburi . Usturoiul se...Citeste continuarea

Varza calita pe pofta

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Varza se taie fideluta . Morcovul se curata si se razuieste fasii cu ajutorul curatitorului de legume .Caliti varza si morcovul in 100 ml ulei  ulei . sarati . Fierbeti pastele fainoase in...Citeste continuarea

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata , se spala si se taie pe lung . Usturoiul se curata . Rozmarinul se spala . Rosiile se spala si se taie in doua . Puneti intr-o tava cartofii ,usturoiul si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa, telina. Taiati cuburi morcovul si ardeiul. Prajiti-le usor in ulei 1-2 minute. Turnati deasupra 3-4 l apa. Sarati dupa gust. Fierbeti legumele 15...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se  dezgheata treptat la temperatura camerei . Se taie fasi cu latimea de 10 cm . Carnaciorii se taie tot  la  lungimea de 10 cm . Se aseaza carnaciorii...Citeste continuarea

Cremsnit American

Postat de: mitinita in Prajituri

Preincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa...Citeste continuarea

Kringel Estonian cu mac

Postat de: Angelica in Dulciuri

*Pentru inceput pregatim  aluatul: 1.Punem drojdia si zaharul in laptele caldut, nicidecum fierbinte, si lasam sa stea pana incepe sa se formeze spuma deasupra. 2.Intre timp,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu spanac

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Intr-o tigaie se pune la incalzit putin ulei de masline, se adauga vreo 4 catei de usturoi striviti. Se adauga spanacul si se caleste cateva minute. Se curata si se taie cozile ciupercilor....Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ciupercile se curata de pielita, se taie piciorusele si se spala bine in mai multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Piciorusele ciupercilor...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ciupercile se curata, se inlatura piciorusele si se spala in multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs si se aseaza intr-o tava unsa  cu ulei. Piciorusele ciupercilor se toaca...Citeste continuarea

Tort aromat cu nuca

Postat de: geoline in Torturi

Pentru blat Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci - de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute (daca sunt ceva mai mari, le mai taiati in doua). Se lasa pe foc cu un capac...Citeste continuarea

Chifteluțe de varză

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se...Citeste continuarea

Fasole batuta cu acritura(hasca)

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de post

Fasolea se pune de pe o zi pe alta la inmuiat. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert in apa cu sare. Cele 2 cepe le taiem fidelute si le calim in ulei. Adaugam sare, piper dupa gust si o...Citeste continuarea

Pastrav cu rosii si portocale

Postat de: ianculubita in Pastrav

Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si...Citeste continuarea

Legume la Multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa o tocam marunt si o punem in vasul din multicooker. Morcovul il taiem rondele,iar ardeiul gras cubulete si le adaugam peste ceapa cu putin ulei de masline. Setam aparatul din meniu la...Citeste continuarea

Creveti cu ananas si chilli

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se...Citeste continuarea

Sandvici cu sunca si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Ceapa se curata. Se spala si se toaca marunt cubulete . Prajiti ceapa usor pana devine sticloasa [ 1-2 minute ] in uleiul amestecat cu unt ]. Adugati sare si mazarea verde + putina apa ....Citeste continuarea

Ciorbita de oaie cu legume

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Legumele se curata , se spala si se toaca dupa preferinta. Coasta de oaie se taie in bucati mai mici si se pune cu legumele intr-o oala incapatoare. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba circa 1 ora....Citeste continuarea

Covrigi cu telemea

Postat de: AnyCostescu in Piine

Pune  drojdia la inmuiat cu putina apa calda. Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa  si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin ,...Citeste continuarea

Placinta cu carne de pui

Postat de: AnyCostescu in Pui

Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se framanta un aluat compact.Lasam la cald  pentru minim 30 minute. ARdeiul gras se curata de seminte si se toaca cubulete.Morcovul se...Citeste continuarea

Chiftele de zucchini cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Curatati si spalati legumele . Cartofii se dau prin razatoarea mare . La fel si zucchini cu coaja . Se scurg usor legumele razuite de zeama  si se amesteca cu ceapa si gogosarul tocate...Citeste continuarea

Tortellini cu ardei copt, branza si...

Postat de: rhapsody in Tortellini

1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina. 2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si...Citeste continuarea

Placinta si melci cu mere (de post)

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Sirop zahar ars:    Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare...Citeste continuarea

Paste umplute cu branza

Postat de: ianculubita in Paste

Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe...Citeste continuarea

Tort cu zmeura, nuca de cocos si...

Postat de: rhapsody in Torturi

Blat 1: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C. 2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa,...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si ciocolata

Postat de: ela in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam...Citeste continuarea

Biscuiti aromati cu faina integrala

Postat de: Ela68 in Dulciuri

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la...Citeste continuarea

Guguluf cu avocado, nuca si Rama...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul,...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu crutoane

Postat de: yoli86 in Supe

Curatam si spalam legumele, se taie in bucati mari si se pun in oala si adaugam apa, aveti grija sa fierbeti legumele in cat mai putina apa(,cat sa le cuprinda) pentru a nu pierde...Citeste continuarea

Zucchini pane

Postat de: pity19 in Mancaruri de legume

Clatim dovleceii ; Ii curatam de coaja ;  Taiem felii rotunde ; Condimentam cu sare si piper ; Fiecare felie de zucchini o dam prin faina si ou ; Punem o tigaie cu ulei la...Citeste continuarea

Hamsii

Postat de: pity19 in Peste

Lasam pestele la dezghetat ; Curatam de mate , daca este nevoie ; Condimentam cu sare si piper ; Punem o tigaie cu ulei de masline la incins ; Dam pestii prin faina amestecata cu malai...Citeste continuarea

Mamaliga fiarta

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Apa se pune la fiert cu sare. Inainte de a da in clocot se presara foarte fin o mana de malai,amestecand sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba 5-10 min pana dispare spuma alba care se face...Citeste continuarea

Mamaliga delicioasa

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Se pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca tot timpul ca sa se desfaca malaiul in apa si sa nu se prinda de oala. Nu trebuie sa amestecati repede sau cu forta, doar sa...Citeste continuarea

Impletitura cu branza

Postat de: simona72 in Prajituri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem...Citeste continuarea

Bautura cu lapte si baton rom

Postat de: robert_badica in Bauturi

Mai intai pregatim ingredientele.Apoi,punem laptele la incalzit pe foc.Separat intr-o cana amesteca cacaoa,zaharul si sarea,pana ce se omogenizeaza.Dupa ce laptele s-a incalzit,nu foarte mult,il...Citeste continuarea

Faguri cu crema de vanilie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

De obicei, incep prin a pregati crema pentru ca apoi, in timp ce coc fagurii sa ii si asamblez. Crema: Intr-o cratita se bat ouale, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie si se...Citeste continuarea

Piept de pui in sos alb cu tarhon

Postat de: simona72 in Pui

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt....Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust...Citeste continuarea