Este reteta cu nr. 14 in caiet la mine, eu am ales sa le dau si alte forme de asta data, sa fie in ton cu sarbatoarea. Practic sunt turte dulci, in momentul cand sunt proaspat facute sunt tari, dar abia a doua, a treia zi se inmoaie. Si cu cit sta mai mult cu atat sunt mai bune. Ideea este ca trebuiesc facute din timp ca sa poata fi servite cand ne propunem, nu este costisitoare si manopera destul de usosra.
500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore sa se odihneasca. Dupa aceea intindem o foaie de cca 4 mm grosime si modelam cu formele de fursecuri. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-35 minute.
Intre timp din doua albusuri batem bine spuma cu 200 gr. zahar praf pana compozitia devine sticloasa. Adaugam 2 linguri otet si batem bine in continuare (otetul ajuta si la topitul zaharului mai bine si la uscatul glazurii)
Scoatem turta dulce din cuptor si cu o pensula de silicon ungem cu glazura obtinuta, le asezam pe tavi si le lasam sa se usuce. Le asezam in recipiente cu capac, asa se inmoaie mai bine.
Sa va fie de folos si sa o duceti mai departe, cu mare drag de la Babi
PS.cine are rabdare si ochi buni le poate si picta.
1
Sunt niste turtite dulci specifice Sarbatorilor si adorate de copilasi.
2
Neaparat la albus sa nu uitati otetul, ajuta la uscarea mai rapida a glazurii. Eu am uitat efectiv si am cam asteptat sa se usuce