Am incercat pentru prima data aceasta reteta. As aduce o imbunatatire data viitoare, as da la robot intreaga compozitie pentru a deveni mai fina.
Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra furculita in ea.
Intre timp curatam ceapa, o spalam si o calim in 100 ml ulei si putina apa, dupa care o lasam la racit.
Dupa ce au fiert organele (aveti grija ca ficatul face multa spuma, eu am schimbat apa de vreo doua ori, era cam plina de spuma si sange inchegat) le lasam sa se raceasca. Supa de la carne o lasam sa se limpezeasca si o punem intr-un vas.
Dam carnea, ficatul, rinichii si ceapa prin masina de tocat, la fel si gusa de porc afumata (soriciul il fasonam si il dam deoparte, nu se foloseste la lebar). Le trecem inca o data prin sita mica a masinii de tocat pentru a deveni mai fina. As sugera sa fie data prin robot, iese mai fina. Se potriveste amestecul de sare si condimente, se adauga si supa si se framanta bine si apoi se umple matele cu acest amestec.
Se pun matele umplute la fiert in apa rece, dar inainte legati-le la capete ca sa nu iasa compozitia afara si se inteapa din loc in loc cu acul pentru a nu plezni la fiert. Se tin in jur de 45-55 minute. Se lasa la racit in zeama, apoi se scurg si se pun la presat sub cateva greutati.
Se serveste cu mare pofta !