Foi de napolitane umplute cu crema caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2014 | 21124 vizualizari

 

Tare bune,a zis leutul......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi napolitane -100 g pachetul cu 5 foi
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 pachet de margarina rama
  • 200 g zahar pentru caramelizat
  • 250 g nuci macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema caramel:

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul.

Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi turnam crema de oua peste zaharul caramelizat, amestecand bine si repede sa nu se intareasca, se adauga si nucile si se omogenizeaza. Toata operatiunea se face contra cronometru ca sa nu se intareasca.

Asezam caramelul intre foile de napolitana, 5 bucati in fiecare pachet. Apoi le invelim in folie alimentara si asezam deasupra o greutate, sa se preseze uniform.

Se taie rece, cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi "Lica"