Tarte portugheze

de katty in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 3099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr smantana lichida
  • coaja si sucul de la o portocala
  • scortisoara
  • 100 gr zahar pentru caramel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte portugheze:

Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun in forma de briose unse cu unt. Se dau la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp se amesteca ouale cu zaharul, smantana si coaja de portocala. Se scoate tava si se toarna crema in cosulete. Se mai lasa la cuptor aproximativ 10 minute.

Intre timp pui la foc zaharul, il caramelizezi, apoi il stingi cu zeama de portocala. Stropesti tartele cu sosul cand le scoti din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte portugheze" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de portocale cu sirop de cocos