Tort cu Rom

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2014 | 8410 vizualizari

 

Tortul asta e o provocare care mi-a plasat-o Merisor, pentru un concurs. Imi plac provocarile si mi-a placut si reteta. Asa ca am fost gata de provocare...am mai plusat eu pe la zahar, esenta si sirop, dupa gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g pudra
  • 6 oua
  • 5 picaturi esenta rom Dr.Oetker
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 2 plicuri original pudding de vanilie DR.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • Crema
  • 1 l smantana pentru frisca ( 500 ml smatana dulce peste 40 % grasime+500 ml frisca lichida Creme patisser )
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • 2 plicuri intaritor frisca Dr.Oetker -optional-eu n-am folosit,n-a fost nevoie
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • spirale de cacao umplute cu frisca
  • ornamente de ciocolaat Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Rom:

Blat :

Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in galbenusuri.Faina,migdalele macinate si praful de budinca le-am amestecat si apoi adaugat peste amestecul de mai sus,omogenizand bine.Am tapetat forma de tort cu hartie de copt ,am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se las ala rece,se taie in 3, a doua zi.

Sirop :

Apa cu zaharul se pun la fiert,pana de in clocot,se trage de pe foc se adauga esenta de rom,se lasa la racit.

Crema :

Am amestecat smantana dulce cu frisca lichida,am adaugat,zaharul farin,esenta de rom si cacaoa,apoi am mixat bine,pana am obtinut o crema ferma.

Asamblare :

Blatul taiat in trei.Pe un platou asezam prima bucata de blat o insiropam bine,adaugam crema si nivelam,asezam a doua parte de blat,insiropam,asezam crema ,nivelam.Apoi ultima parte de blat insiropat si imbracam tortul cu restul de crema.Ornam cu spirale de cacao si crema de frisca si ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort inima cu afine si frisca