Biscotti cu nuci si portocale

de katty in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 2702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina alba
  • 1 cana zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • sare
  • 2 oua mari
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 13/4 cana nuci tocate fin(lasam cateva mai mari)
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 300 gr ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu nuci si portocale:

 Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra.

Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia.

Formati doua suluri pe care le puneti intr-o tava la distanta unul de celalalt .Lasati la cupor  aproximativ 20-25 de minute ,pana cresc si incep sa se intareasca.Scoateti rulourile pe o planseta ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi taiati-le in felii putin oblice. Asezati feliile din nou in tava cu taietura in sus si lasati-le 10 minute pana se usuca.Scoateti-le ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi treceti un capat prin ciocolata topita la bain-marie.Lasati-le sa se raceasca ,apoi serviti-le cu cafea sau un vin alb dulce.

Se pot pastra pana la 2 saptamani in cutii etanse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu nuci si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu multă ciocolată