Prajitura cu caramel a la merisor

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 3593 vizualizari

 

Am vazut, mi-a placut si am executat. Am respectat cantitatile cu mici modificari la materia prima, sunt produse care nu le-am avut, asa ca am inlocuit cu ce am avut. La crema iarasi nu am respectat tehnica, fiindca seamana bine cu griliajul meu de la foile de napolitane am facut-o asa, am simplificat un picut. Prajitura este super buna, o recomand cu mare drag. Multumesc Merisor.
P.S Merisor a folosit o tava mai mica si a facut patru foi, eu avand numai tavi mari 40/45cm. Am facut numai trei foi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 800 gr faina
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingurita suc lamaie (sau otet)
  • Pentru crema
  • 250 gr zahar pentru caramel
  • 250 gr pentru crema
  • 4 oua
  • 250 gr nuca macinata
  • 300 gr rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 3 linguri faina
  • Pentru glazura
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 30 gr rama (1 lingura)
  • 50 ml lapte
  • 30 gr bombonele colorate pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel a la merisor:

Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru si adaugam treptat faina framantand pana (ne ramane mana curata, adica nu se mai lipeste aluatul de mana).

Formam o bila, acoperim cu o folie si lasam la rece 30 minute. Apoi impartim aluatul in trei parti egale, intindem si punem pe dosul tavii unse (daca foaia este mai mare decat tava, cu un cutit taiem marginile sa ramana dreapta), apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Repetam operatia pana terminam foile.

Crema: Mixam ouale cu 250 gr zahar si zaharul vaniliat,apoi adaugam laptele si cele trei linguri de faina, punem pe aburi si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca. Adaugam nuca macinata, margarina taiata cuburi, lasam sa se incorporeze bine, apoi adaugam cele 250 gr zahar caramelizat. Amestecam bine, lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem foile (foaie, crema, foaie)

Glazura: Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, adaugam laptele si Rama si lasam sa se topeasca bine, apoi intindem peste ultima foaie cu miscari repezi (sa nu se intareasca ciocolata). Ornam cu bombonele colorate pentru decor. Lasam sa se inmoaie pana a doua zi, apoi portionam dupa preferinta.

Sa va fie de folos si reteta mea!

TIPS-URI

1

Este o prajitura super buna

2

Se taie a doua zi mult mai bine (fiindca se inmoaie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel a la merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

26.12.2014, 10:29

Mirela0911 multumesc sa nu eziti sa p incerciveste super buna

Panacris 1

28.12.2014, 13:24

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Gabriela"