A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocana de cartofi ( chioara)

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa...Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii si ciuperci cu...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul...Citeste continuarea

Ficat de porc fragezit in lapte

Postat de: merisor67 in Ficat

Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime. Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite....Citeste continuarea

Tortelloni si ravioli

Postat de: mihaelar63 in Paste

Fierbeti pastele in apa clocotita respectand timpii de pe ambalaj . Spalati si taiati jumatate rosioarele . Curatati ceapa , taiati rondele . Taiati carnaciorii rondele . Prajiti usor...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata....Citeste continuarea

Maioneza de casa facuta la blender

Postat de: madab in Sosuri

Se sparg ouale intregi si crude si se pun in recipientul de la blender, alaturi de sare dupa gust si lingurita de mustar. Se bat cu blenderul la viteza mica pana cand se amesteca ingredientele....Citeste continuarea

Placinta cu portocale

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac. Rupe...Citeste continuarea

Ciorba de potroace a la Radu Anton...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

      Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...Citeste continuarea

Clatite Umplute cu Salata de Pui

Postat de: marinicayou10 in Aperitive / Garnituri

Pentru clatite amestecam toate ingredientele lichide si ouale.Adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat moale. Coacem clatitele in tigaia unsa cu ulei Pentru salata de pui, fierbem...Citeste continuarea

Varza calita cu afumatura de porc...

Postat de: madab in Porc

Carnea se spala si se pune la fiert cu foile de dafin. Cat timp aceasta este la fiert se spala, curata si taie legumele. Varza se pune la desarat in apa calduta iar cand credeti ca e desarata...Citeste continuarea

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui

Postat de: geoline in Pui

Pieptul de pui, painea, ceapa si usturoiul se dau prin masina de tocat. In compozitia rezultata se adauga oul, verdeata, sarea, piperul si deliktul. Se formeaza apoi bilute care se prajesc in ulei...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat. Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura,...Citeste continuarea

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr...

Postat de: panacris in Prajituri

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie

Postat de: andreea91 in Prajituri

Intr-un vas batem  spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam . Adaugam  toate ingredientele in afara de praful de copt. Mixam...Citeste continuarea

Tort rapid cu budincă și fructe

Postat de: panacris in Torturi

Se prepară budincile, separat conform instrucțiunilor de pe plic. Între timp se montează tortul, pișcoturile înmuiate rapid în zeama compoturilor se așează uniform, ca...Citeste continuarea

Mancare chinezeasca cu piept de pui

Postat de: InLumeaMea in Pui

Taiem pieptul de pui cubulete, il punem intr-un castron si il marinam cu: sare, piper,praf de usturoi,oregano, patrunjel, paprika, 1 lingura miere si 1 lingura sos de soya, dupa care il bagam la...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu dulceata de...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta...Citeste continuarea

Supa suedeza de peste

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie...Citeste continuarea

Rulada simpla cu gem de prune

Postat de: manuela22 in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina,...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu ou

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Carnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa 15 minute se adauga legumele taiate...Citeste continuarea

Ciorba cu carnati si zeama acra de...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi  si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar ....Citeste continuarea

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile ....Citeste continuarea

Prajitura Tosca

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat : Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta . Albusurile le...Citeste continuarea

Inimi si pipote de pui in sos de...

Postat de: gaby_d in Pui

Intr-o tigaie cu fund dublu si peretii inalti (in cazul meu cea de tuci, prietena mea cea mai buna :-)) ) puneti untul la incalzit. Cand s-a topit puneti ceapa, pe care ati curatat-o, spalat-o...Citeste continuarea

Quiche cu branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o...Citeste continuarea

Pancakes(clatite americane) by...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie a la Gaby_d

Postat de: Corina33 in Prajituri

Mai intai pregatim aluatul : se pun la fiert apa cu putina sare si cu uleiul. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina toata odata si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza....Citeste continuarea

Cornuri cu virsli(carnaciori)

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am...Citeste continuarea

Tort cu mere a la Cori

Postat de: simona72 in Torturi

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra cu...

Postat de: Corina33 in Porc

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana a la Gaby_d

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se curata cepele si se toaca marunt, apoi se pun la calit in untul topit. Morcovii si telina se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc putin impreuna cu ceapa. Pieptul de pui se spala...Citeste continuarea

Budinca din cozonac

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare...Citeste continuarea

Limba cu masline si castraveti acri

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Tinem limbile de porc in apa rece  pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful...Citeste continuarea

Naut cu ciuperci,broccoli si pui la...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Ceapa o tocam marunt,iar morcovul il taiem rondele,punem si pieptul de pui taiat cuburi si condimentat cu boia dulce si piper(eu am fiert pieptul de pui pentru supa)le punem in vasul de la...Citeste continuarea

Tort cu blat de nuca si crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blaturile cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat, mixand bine dupa fiecare pana se topeste zaharul. Faina se amesteca cu nuca...Citeste continuarea

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Postat de: Ina in Dulciuri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea...Citeste continuarea

Sos alb de ciuperci, smantana cu...

Postat de: ralu_ca in Pt. carne

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut....Citeste continuarea

Saleuri din cartofi cu chimen

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Fierbi cartofii, ii pasezi ca pentru piure si ii amesteci cu un ou.Adaugi apoi faina, untul (aflat la temperatura camerei) si sarea, apoi amesteci, pana devine moale,elastic. Decupezi forme din...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si ardei...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa...Citeste continuarea

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel...

Postat de: Angelica in Paste

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe...Citeste continuarea

Rulada de porc cu sos de smantana

Postat de: marinicayou10 in Porc

Batem bucata de carne,ungem cu mustar, sare si piper,punem carnacior si ardei gras,rulam si punem bucatile in tava unsa cu ulei de masline. Adaugam sare,piper si oregano deasupra,vinul si apa...Citeste continuarea

Prajitura Izaura

Postat de: Mihaela11_jo in Dulciuri

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Jumari cu ceapa

Postat de: Ina in Porc

Fleica de porc se  taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam...Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul pentru foi:   Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final...Citeste continuarea

Pizza cu ceapa verde si altele

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Blat: Faina am cernut-o intr-un castron, in mijloc am sfaramat drojdia, am adaugat sarea si zaharul, apoi laptele caldut si am inceput sa omogenizez. Dupa ce am omogenizat aluatul am inceput sa...Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de: sufletista in Prajituri

Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam,...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Albusurile congelate se lasa sa se dezghete lent, la temperatura camerei, nu fortam dezghetarea. Dupa ce s-au dezghetat si nu mai sunt prea reci, adaugam peste ele un praf de sare si...Citeste continuarea

Pizza Royal (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Pizza

Presar putin faina pe masa de lucru, scot aluatul din bol si il impart in trei bucati, doua bucati le voi folosi pentru blat de pizza si a treia fac din ea bilute mici, bilutele acestea va voi va...Citeste continuarea