Vinete aperitiv

de Carmen in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2015 | 3575 vizualizari

 

Simplu, usor si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 100 ml apa 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aperitiv:

Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui).

Se pun vinetele la gratarit pana se inmoaie, se patrund. Atentie! merge repede treaba!

Se scot pe prosop de bucatarie pentru ca mai nesatule decat "cucoanele" vinete la papat ulei nu-s multe legume... Se sareaza dupa gust si se arunca cu blandete in amestecul de ulei, otet, marar si usturoi zdrobit ca pentru mujdei si un praf de piper.

Nici o filozofie dar un spectacol de aroma si gust.

TIPS-URI

1

Nu plecati de langa gratar pentru cel mai minunat aspect.

2

Apa se adauga in sos in functie de taria otetului. La otetul balsamic am pus aproximativ 100 ml ( dupa gust )

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

02.02.2015, 21:58

Carmen 1

02.02.2015, 23:45

multumesc

mirela0911 1

03.02.2015, 14:36

Cred ca sunt tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv